AKTUELNO

Državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Nemanja Stevanović danas je razgovarao sa v.d. zamenikom pomoćnika državnog sekretara Metju Palmerom, koji je ocenio da su nastavak Briselskog dijaloga i implementacija dogovorenog, adekvatan načina za obezbeđivanje stabilnosti i mira.

Državni sekretar Stevanović kritički se osvrnuo na napade prištinske policije na srpske zvaničnike i civile na severu KiM, ocenjujući ih nedopustivim, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Podsetio je na dosadašnju konstruktivnu ulogu Srbije u dijalogu i na izostanak ispunjenja obaveze formiranja ZSO od strane Prištine.

Funkcioner američkog Stejt departmenta osudio je podizanje tenzija i ocenio da je od fundamentalnog značaja nastavak Briselskog dijaloga i implementacija dogovorenog, kao adekvatnog načina za obezbeđivanje stabilnosti i mira, što je u interesu svih strana.

Tokom susreta razmenjena su mišljenja i o aktuelnoj situaciji u regionu Zapadnog Balkana.

U tom smislu, obostrano je istaknuta važnost očuvanja dijaloga s ciljem rešavanja svih otvorenih pitanja, kao puta koji vodi prosperitetu zemalja ovog regiona. Ponovljena je snažna podrška Sjedinjenih Američkih Država tom procesu, kao i nastavku puta Srbije ka punopravnom članstvu u EU, navedeno je u saopštenju.

#Kosovo i Metohija

#SAD

#Srbija

'