AKTUELNO

Glavni i odgovorni urednik dnevnog lista “Informer” Dragan J. Vučićević navodi da je izjava Saše Jankovića da ne bi sprečavao ulazak lažne države Kosovo u UN dokaz da je on običan licemer i “pilićar” koji se rukovodi ličnim interesima.

- To što Janković priča je samo finalni dokaz da on nije nikakav političar i ozbiljan čovek koji se bavi problemima države i nacije već, kako bih rekao, a da ne preteram, običan licemer i pilićar koji gleda kako da ušćari i napravi lični profit - rekao je Vučićević gostujući u Novom jutru na Televiziji Pink.

Kako je dodao, Janković je isto radio i kao zaštitnik građana, samo na malo suptilniji način.

- Sada kao političar, kao vajni lider opozicije čini bukvalno sve, gazi preko državnih i nacionalnih interesa ne bi li ga neko sa zapada progurao da postane vlast, jer on misli da se u Srbiji tako dolazi na vlast, i kaže unapred da će priznati nezavisnost Kosova - naveo je Vučićević.

Prema njegovim rečima, kada neko kaže da nema ništa protiv ulaska lažne države Kosovo u UN, to znači da je on za priznavanje Kosova kao države.

- Ne postoji ni jedna država koja je članica UN, a da nije priznata kao država. Neki pominju primer Palestine, ali ona je tamo posmatrač i priznaju je kao državu. Mi ne priznajemo lažnu državu Kosovo i nikada je nećemo priznati. Veći deo sveta ne priznaje Kosovo - istakao je Vučićević.

Kako je dodao, najmoćnije zemlje sveta ako ne račinamo SAD, ne priznaju lažnu državu Kosovo - Kina, Rusija, najmoćnije zemlje afričkog kontinenta i najveće zemlje u Aziji, kao i pet zemalja EU.

- Lažnu državu Kosovo ne priznaje dobar deo sveta i podržava stav Srbije da je Kosovo deo Republike Srbije, a onda se nađe Saša Jaković i kaže: Ma to ništa ne važi, Kosovo treba priznati, treba da uđe u UN, ne treba sprečavati njegov demokratski razvoj…Kakav demokratski razvoj? Da li je demokratski razvoj ono što smo videli prošle nedelje u severnom delu Kosovske Mitrovice kada su divljaci iz Rosu, preobučeni u policajce, teroristi, oteli, pretukli, šikanirali i mrcvarili direktora KiM uz asistenciju Kfora i Euleksa?- zapitao je Vučićević.

On je ukazao da je čak vojnik Kfora snimao kako “Rosu divljak” maltretira Gorana Rakića, predsednik Srpske liste.

- Saša Janković se zalaže za demokratski razvoj Kosova - verovatno je taj demokratski razvoj takav da na Kosovu više ne bude Srba, kao što je svojevremno demokratski razvoj Hrvatske bio takav da u Hrvatskoj više nema Srba ili da ih bude minimum minimuma - zaključio je Vučićević.

- Građani Srbije moraju da budu načisto šta to u stvari hoće Saša Janković i da shvate da je to skup najgorih licemera, secikesa i prevaranata. Janković je u koaliciji sa Vukom Jeremićem koji kaže da je Kosovo sveta srpska zemlja, te da ne dolazi u obzir nikakva podela, čak ne treba ni graditi autoput prema Prištini dok ne utrvdimo da je Kosovo naše. Istovremeno on je u koalciji sa Jankovićem i Draganom Đilasom, koji su u koalciji sa Aleksandrom Odžićem, predsednikom Vojvođanske partije koji otvoreno poziva na formiranje vojvođanskog fronta i izdvajanje Vojvodine iz Srbije - ukazao je Vučićević.

- Njegovi koalicioni partneri to podržavaju, prećutno prelaze preko toga. To je protivustavno delovanje! To je pozivanje na rušenje državnog poretka! Tu se radi samo o pokušaju otimanja vlasti, nema tu nikakvih principa. Ujedinili su se sa svima - pričaju da treba priznati Kosovo, pa mi ćemo braniti Kosovo, Vojvodina republika, Srbija iznad svega… Šta ste vi - vojvođanski separatisti ili veći Šiptari od Šiptara? - pitao je glavni urednik “Informera”.

Ocenio da se ovde samo radi o pokušaju otimanja vlasti svim silama i metodama pa i udruživanjem čak i sa crnim đavalom.

- Ako nije tako zašto je Jeremić tajno otišao u Njujork?- dodao je Vučićević.

#Dragan J. Vučićević

'