AKTUELNO

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić razgovarali su sa direktorima Centara za socijalni rad sa Kosova i Metohije o trenutnoj situaciji u južnoj srpskoj pokrajini.

Razgovarali su i o unapređenju rada i boljeg funkcionisanja, kako na terenu, tako i u radu sa korisnicima usluga socijalne zaštite.

Đorđević je rekao da se centri za socijalni rad na Kosmetu susreću sa različitim problemima, ali da rade u punom kapacitetu kao i oni u centralnoj Srbiji, iako je njihov rad na terenu komplikovaniji i teži iz bezbednosnih razloga.

On je ukazao na to da više od 4.300 ljudi sa teritorije Kosova i Metohije prima neki vid pomoći, zbog čega je potrebno unapređenje rada ustanova.

Na sastanku je bilo reči o manjku broja zaposlenih u centrima, ali je upućena jasna poruka da će država na sve načine pomoći srpskom stanovništvu na Kosovu i Metohiji.

Direktori centara upoznali su Đorđevića i Đurića o svemu što je urađeno, ali i donirano Srbima na Kosovu i Metohiji, nakon posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića, navodi se u saopštenju Ministarstva za rad.

Đorđević i Đurić zatražili su od direktora Centara za socijalni rad da pojačaju rad na terenu, kako bi prikupili sve informacije o potrebama, ali i o problemima sa kojima se Srbi koji žive na teritoriji Kosova i Metohije svakodnevno susreću.

#Kosovo i Metohija

#Marko Đurić

#Zoran Đorđević

'