AKTUELNO

Pokret Socijalista u Novom Sadu optužio je danas Demokratsku stranku da je upropastila pretškolsku ustanovu ''Radosno detinjstvo'' i zadužila je za 700 miliona dinara.

U saopštenju PS se navodi da je krajnje licemerna navodna briga koju su novosadske demokrate odjednom osetile prema predškolskoj ustanovi „Radosno detinjstvo" i prema delu roditelja čija su deca išla u tu ustanovu.

- Krajnje je licemerna, pre svega, iz razloga što je upravo Demokratska stranka upropastila tu ustanovu, što je kao i u svim drugim novosadskim ustanovama i preduzećima ostao dug, a u slučaju „Radosnog detinjstva" taj dug iznosi 700 miliona dinara - tvde u PS.

Dodaju da je aktuelna gradska vlast uspela da Novi Sad postavi na zdrave temelje i da su sve javne službe i ustanove na pravom putu da se u potpunosti oporave od haosa u koji su ih dovele demokrate.

- Sada ti dežurni dušebrižnici svojim saopštenjima podstrekuju roditelje da ne plaćaju boravak svoje dece u vrtićima, kao što će verovatno sutra pozivati da se ne plaćaju računi za vodu, smeće, jer koja je potreba da u Novom Sadu bilo šta postoji i funkcioniše ukoliko oni nisu na vlasti - navodi se u saopštenju PS-a.

Odbornička grupa DS ranije je najavila da će u Skupštini grada i drugim gradskim institucijama tražiti da se ispita odgovornost rukovodstva Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" koje je, navodno, ispisalo nekoliko stotina dece sa obrazloženjem da njihovi roditelji nisu izmirili obaveze prema ovoj ustanovi.

#Demokratska stranka

#Pokret socijalista

'