AKTUELNO

- Srpska lista i srpski narod na Kosovu i Metohiji zgađeni su političkim angažmanom Vuka Jeremića i njegovih političkih otaca i saučesnika - navodi se u saopštenju.

Srpska lista saopštila je večeras da nema opravdanja za "monstruozan bezobrazluk" Vuka Jeremića, koji je, kako navode, jedan od najvećih krivaca za sve što se Srbima danas na Kosovu i Metohiji događa.

- U mržnji prema Aleksandru Vučiću, Srpskoj naprednoj stranci, Srpskoj listi, ali i srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, pomahnitali Vuk Jeremić je dopustio sebi bezobrazluk da ustvrdi da je ono bahanalisanje uniformisanih siledžija u Kosovskoj Mitrovici izrežirano, odnosno da su se ljudi tamo samopovređivali i da je Marko Đurić sam sebe vukao za kravatu po prištinskim ulicama - navela je Srpska lista u saopštenju.

Srpska lista i srpski narod na Kosovu i Metohiji zgađeni su političkim angažmanom Vuka Jeremića i njegovih političkih otaca i saučesnika, navodi SL u saopštenju i ocenjuje da su Demokratska stranka i sve njene nekadašnje vedete, poput Jeremića "pali na testu pristojnosti i čovečnosti, izrugujući se žrtvama tiranije".

Da nije u međunarodnoj politici nastupao kao bahati žutokljunac Srbija bi danas u svetu imala više prijatelja, navodi SL.

- Da nije pred Međunarodni sud pravde otišao sa idiotskim pitanjem, na koji je srpski narod dobio odgovor u obliku najvećeg šamara u svojoj istoriji, danas bi Priština mogla da se hvali sa barem 50 odsto manje priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti nego što ih danas ima - smatra SL.

SL navodi da je tu i bezbroj antisrpskih delikata koji se mogu pripisati Vuku Jeremiću i njegovoj "žutoj kamarili", kao što su: zanemarivanje svih nacionalnih interesa u dijalogu sa Prištinom, ukidanje Prištinskog korpusa, izmeštanje pregovora iz UN u EU, sramna ravnodušnost i nesposobnost prilikom martovskog pogroma i neadekvatan odgovor na jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova.

Srpska lista navodi da su način na koji se političari u Srbiji postavljaju prema jučerašnjim događajima u Kosovskoj Mitrovici test karaktera, moralnih vrednosti i kredibilnosti.

- Ne čudi zato što je fragmentisana žuta kamarila požurila da svim snagama relativizuje i ismeje najogoljeniji i najotvoreniji akt nasilja prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji i srpskim političkim predstavnicima - navodi Srpka lista u saopštenju.

Jeremić je ranije danas osudio jučerašnje nasilje na Kosovu, ali je ocenio da je predsednik Srbije da je hteo mogao da učini da se takvo poniženje izbegne.

#Srpska lista

#Vuk Jeremić

'