AKTUELNO

Juče je u akciji pripadnika specijalnih jedinica kosovske policije uhapšen predsednik Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Vojislav Šešelj, lider Srpske radikalne stranke rekao je da je jučerašnji događaj sinhronizovana akcija iza koje stoje Amerikanci, a da su Albanci ovde samo instrument.

- Srbija na ovo mora reagovati. Naravno, hladne glave. Ne sme se prećutati. Dijalog treba nastaviti, ali da se insistira na dve ključne stvari, da se sprovede do kraja rezolucija 1244 i da se potencira pitanje Zajednice Srpskih Opština i da nema novih pitanja dok se ova ne reše - istakao je Šešelj.

Kako kaže, na severu se ovako nešto nije desilo i šok bombe se ne mogu primenjivati u ovakvim situacijama.

Foto: Printscreen Youtube

- Šok bombe su hemijsko oružje, one se u svetu mogu primeniti tek kod nasilnih velikih protesta. To nije običan suzavac, ona u sebi sadrži i suzavac i hemijsko sredstvo koje izaziva privremeno slepilo i ostavlja trajne posledice na oči. U sebi ima miris koji se teško podnosi i izaziva veliku buku, kao kod prave eksplozije - objašnjava Šešelj.

Foto: Printscreen

Vladimir Đukanović, narodni poslanik rekao je da to kako su vezali Marka Đurića ponižavanje države Srbije.

Foto: Tanjug

- Ovo nisu nikakvi Albanci uradili, ovo su uradile Sjedinjene Američke Države, ovo je uradila EU, EULEKS je asistirao u ovome i ovo je pokazatelj šta će nam se događati ukoliko ne prihvatimo nezavisnost KiM - naglasio je Đukanović.

O ovoj temi pogladajte više u videu koji sledi:

#Marko Đurić

#Vladimir Đukanović

#Vojislav Šešelj

'