AKTUELNO

Gradonačlenik Kosovske Mitrovice i predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je da će Lista danas održati konsultacije sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i nakon toga doneti definitivnu odluku o napuštanju kosovske vlade.

- Donećemo mudru odluku, vodićemo se interesima građana. Jutro je pametnije od večeri. Posle sastanka ćemo doneti odluku - rekao je Rakić.

O jučerašnjim događajima na Kosovu, Rakić kaže da to nije bio samo brutalan napad, već klasičan teroristiccki napad na srpski narod. "Ali nisu nas uplassili", dodao je on.

- Niko od pirustnih (na okruglom stolu) nije dao povod da ROSU ovako reaguje - rekao je za Rakić.

On je takođe naglasio da se "ovakav napad" ROSU nikada više neće dogoditi na Severu Kosova.

Akciju kosovskih specijalaca opisao je kao nasilan pokušaj okupacije, rekavši da je ROSU sigurno imao pomoć "stranih mentora".

Rakić kaže da o stanju direktora za Kancelariju za Kosovo i Metohiju, Marka Đurića, nema puno informacija, ali da je upućen da mu je u Kuršumliji pružena prva pomoć, a da mu je kasnije ukazana pomoć i na Kliničkom centru.

Dodao je da će posetiti Đurića.

- Mogao je da izađe, nije hteo da napusti dijalog. Pokušali su da ga ponize, on je hrabar čovek, stao je ispred svog naroda - rekao je Rakić.

#Goran Rakić

'