AKTUELNO

Predsednik sazvao sednicu u vezi sa dešavanjima u Kosovskoj Mitrovici.

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost počela je večeras nešto posle 19.30 časova u zgradi Predsedništva i pre nekoliko trenutaka je završena.

Sednici su prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministarka pravde Nela Kuburović, ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Sednica Saveta za nacionalu bezbednost trebalo je da se održi sutra u 10 časova, ali je doneta odluka da sednica bude održana večeras nakon privođenja Marka Đurića u Kosovskoj Mitrovici.

Danas je u Kosovskoj Mitorvicu uhapšen direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, a suzavcem su rasterani okupljeni ispred Mitrovačkog dvora u kojem je trebalo da se održi okrugli sto o unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji.

Savet za nacionalnu bezbednost Srbije čine predsednik Srbije, premijerka, ministri unutrašnjih poslova i pravde, načelnik generalštaba Vojske Srbije i direktori Službi bezbednosti.

Pročitajte još: PINK.RS SAZNAJE: MARKO ĐURIĆ ODVEDEN U PRITVOR U PRIŠTINU! ŠOK BOMBE I PUCNJAVA U KOSOVSKOJ MITROVICI, hiljade građana okupljene oko Mitrovačkog dvora! (FOTO)

#Aleksandar Vučić

'