AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je sinoć telegram saučešća predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu, povodom stravičnog požara u Kemerovu, u kome je stradao veliko broj ljudi i dece.

- Primite moje iskreno saučešće povodom tragičnog događaja u Kemerovu, gde je stravični požar odneo veliki broj žrtava. Duboko nas je potreslo to što je među stradalima i mnogo dece. Molim Vas da porodicama poginulih, kao i onima koji još tragaju za svojim najbližima, prenesete moje iskreno saosećanje, a povređenima želje za brz oporavak - naveo je Vučić.

- Uveren sam da ćete im Vi i država Rusija, u ovim teškim trenucima, pružiti svu pomoć i podršku, ali ako Srbija kao mala zemlja, a veliki prijatelj, može da pomogne na bilo koji način, spremni smo da, u okviru svojih mogućnosti, to i učinimo - navodi se u telegramu saučešća koji je predsednik Vučić uputio šefu ruske države.

U požaru u tržnom centru u ruskom gradu Kemerovo u nedelju je, prema najnovijim podacima, stradalo više od 50 osoba, među kojima i mnogo dece.

Pročitajte još: RASTE BROJ ŽRTAVA U RUSIJI: U požaru u tržnom centru stradalo najmanje 48 osoba (FOTO+VIDEO)

#Aleksandar Vučić

#Požar

#Vladimir Putin

'