AKTUELNO

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da bi članstvo Srbije i BiH u NATO, predstavljalo poniženje za sve Srbe.

- Mi smo se već odlučili. Skupština Srbije i Narodna skupština Republike Srpske donele su odluku o vojnoj neutralnosti. NATO je bombardovao Srbe dva puta, prvo u Republici Srpskoj, a potom i u Srbiji, uz uverenje da mogu da se iživljavaju nad jednim narodom i isprobavaju svoja vojna i tehnička dostignuća. Hiljade bombi i stradanje Srba u Srpskoj i Srbiji ne može da bude zaboravljeno - rekao je Dodik.

Predsednik RS rekao je i da se očekuje da srpski narod o tome ćuti, ali da Srbi moraju da govore o tom zločinu i da ga nikada ne zaborave.

- Oni su izabrali Srbe da na njima vežbaju, da ih ubijaju i uništavaju im infrastrukturu. Činjenica o bačenom osiromašenom uranijumu govori dovoljno o ovom bezdušnom činu. Oni sada žele da održe vojnu vežbu kod Banjaluke, sa avionima koji koriste osiromašeni uranijum, a opet se nađu Srbi koji su spremni da to prihvate - rekao je Dodik.

Predsednik RS pozvao je građane da ne dozvole bilo kakvu vojnu vežbu na teritoriji Republike Srpske.

Pročitajte još: Zagreb želi da se domogne dokumentacije o NDH i tako 'zarobi istinu'

#Milorad Dodik

#NATO

#Srbija

#bombardovanje

'