AKTUELNO

Mali i Vulin položili su danas vence na mesto pogibije vojnika Gardijske brigade i pacijenata KBC "Dragiša Mišović" povodom 19. godišnjice od početka NATO bombardovanja SRJ.

- U pitanju je zločin nad slobodnim i suverenim narodom, koji svojom istorijom i životom tako nešto nije zaslužio. Dokle god neko za ovaj zločin ne bude odgovarao ili se bar ljudski pokajao, nećemo moći da ostavimo sve ovo iza nas, nećemo moći da zaboravimo, niti oprostimo - rekao je Vulin, prenosi služba za informisanje Grada Beograda.

Gradonačelnik Mali je rekao je od bombradovanja Kliničko-bolničkog centra "Dragiša Mišović" poginulo sedam gardista i troje pacijenata.

Foto: Tanjug

- Želimo da ostavimo ratna razaranja i strahote iza nas, a da u sadašnjosti gradimo bolju budućnost za našu decu - rekao je Mali i ocenio da je Srbija "danas u potpunosti drugačija zemlja", koja se "za sebe i svoju decu bori ekonomijom, izgradnjom novih kilometara auto-puteva i železničkih pruga, novih fabrika i otvaranjem novih radnih mesta".

Foto: Tanjug

Kompleks KBC "Dragiša Mišović" je pogođen raketom 20. maja 1999. posle ponoći. Poginuli su vojnici Aleksandar Bajin, Goran Verežan, Predrag Ignjatović, Branimir Krnjajić, Slaviša Miljković, Vojin Pejčinović i Dragan Tankosić, i pacijenti Branka Bošković, Zora Brkić i Radosav Novaković.

#Aleksandar Vulin

#KBC Dragiša Mišović

#Siniša Mali

#bombardovanje

'