AKTUELNO

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan boravi danas u poseti Srbiji. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je svog kolegu na svečanom prijemu danas ispred Palate Srbije, nakon čega će uslediti niz važnih razgovora sa turskom delegacijom i potpisivanje više sporazuma.

Foto: Printscreen Instagram

- Poseta jednog od najuticajnijih državnika savremenog sveta, kakav je predsednik Erdogan, za Srbiju je uvek velika čast, a posebno u vremenu u kojem je globalna scena obeležena izazovima, kako političkim, tako i ekonomskim, što dodatno naglašava njen značaj - napisao je vučić na svom Instagram nalogu.

- Na političkom planu, ova poseta daje zamah jačanju odnosa između naše dve zemlje, čime doprinosi stabilnosti na Zapadnom Balkanu, regionu koji je neretko kroz istoriju bivao opterećen sukobima i napetostima, željan mira i istinskog prosperiteta. Turska i Srbija imaju dugu istoriju saradnje, a upravo ovakvi susreti pružaju priliku za produbljivanje tih veza, posebno u oblasti bezbednosti i ekonomije.

Ekonomija je još jedan od ključnih aspekata ove posete. Turska je jedan od najvažnijih investitora u Srbiji, a razgovaraćemo o novim projektima i ulaganjima, infrastrukturnim projektima, energetici i trgovinskoj razmeni, što je od ogromnog značaja za našu zemlju, posebno u ovim teškim globalnim ekonomskim prilikama.

Zato je ova poseta važna za nas, jer predstavlja značajan korak ka jačanju bilateralnih veza u izazovnim vremenima, jačajući platformu za budući dijalog i saradnju, kao ključnih faktora za mir i stabilnost na Balkanu. Dobro nam došli, poštovani predsedniče Erdogan - napisao je Vučić.

Autor: Dalibor Stankov