AKTUELNO

Mario Spasić, generalni sekretar Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost, za medije je izjavio da je kreditni rejting Srbije, koji je najkredibilnija svetska angencija: "Standard and Poor’s (S&P)" dodelila Srbiji, zapravo istorijska i za poslednjih 15 godina najvažnija funansijska vest za Srbiju.

Spasić je dodao:

"Kreditni rejting Srbije, koji je zacrtao predsednik Republike Aleksandar Vučić, a kojem su težili i premijer Miloš Vučević, ministar finansija Siniša Mali i guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, jeste važan i indikator i potvrda nižim troškovima finansiranja, većem pristupu međunarodnim tržištima kapitala i povećanom poverenju investitora. Sada je otvoren put za još direktnije strane investicije, poverenje investitora, rast i razvoj i otvaranje novih radnih mesta", podvukao je Spasić i dodao:

"Vidite i sami da svi mediji u regionu ćute o ovom finansijskom napretku, što samo za sebe govori o njihovoj zavisti jer Srbija napreduje. To je činjenica koja se nikada ne može promeniti. Vidite da i opozicija ćuti na nesumnjiv istorijski finansijski napredak Srbije, šti dovoljno govori o njihovoj želi da Srbija bude jaka. Vučić je pokazao da ima strateški viozionarski akcioni plan za razvoj i napredak Srbije i to se ne može opovrgnuti. Odlično je to što predsednik Vlade Vučević, ministar finansija Mali i guverver NBS Jorgovanka Tabaković prate Vučićev strateški pravac, što zajedničkim aktivnostima doprinosi konstantnom rastu i stabilnoj ekonomskoj stabilnosti Srbije" - zaključio je Spasić.

Autor: Aleksandra Aras