AKTUELNO

Sednica Skupštine Srbije o litijumu zakazana je za 7. oktobar Predložena je samo jedna tačka dnevnog reda - Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima.

Poslanici Skupštine Srbije raspravljaće o litijumu na sjednici 7. oktobra. Sednica je zakazana kao redovno zasedanje parlamenta sa početkom u 10.00 časova, objavljeno je na sajtu parlamenta.

Za ovu sednicu predložena je samo jedna tačka dnevnog reda i to Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima, koji je podnelo 86 opozicionih poslanika.

Predsednica skupštine Ana Brnabić sazvala je sednicu u prvim minutima posle ponoći, nakon što su se stekli zakonski uslovi za njeno zakazivanje u redovnom zasedanju.

Iako je za juče u 14.00 časova bila najavljena vanredna sednica o litijumu, zasedanje nije održano jer nije bilo vremena, budući da je prethodno vanredno zasedanje na kome je glavna tačka bio rebalans budžeta, moralo da bude završeno u toku dana.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Brnabić optužila opoziciju za odugovlačenje

Brnabićeva je optužila opoziciju za odugovlačenje, kako rasprava o litijumu ne bi došla na red u zakonskom roku, jer je predlog zakona koji je podnela opozicija veoma loš.

- Sa nestrpljenjem očekujem da pokažemo svim našim građanima kakav je predlog zakona opozicija uputila Narodnoj skupštini Srbije - navela je Brnabićeva u objavi na platformi Iks.

Autor: Iva Besarabić