AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nakon svečanosti u Kuli Beograd odgovarao na pitanja novinara.

Vučić je upitan da prokomentariše pretnje bivšeg predsednika Crne Gore Mila Đukanovića:

- Imamo gotovo sve različito našim planovima i idejama. Imamo zajedniču opsesiju - Srbiju. Ja je volim, on je mrzi. Ja ću nastaviti da je volim i da se borim za nju, a poštovanju i Crnu Goru i Crnogorce - rekao je Vučić.

Ja ću nastaviti da volim svoju zemlju, on može da nastavi da mrzi moju zemlju. Ja ću je još više voleti, ali istovremeno poštovati Crnu Goru. Koliko god on pevao i mrzeo Srbiju, Srbija će ići napred. Koliko god oni mrze Srbiju, naša zemlja će ići napred. Mogu da pevaju šta god hoće.

Kaže da mu je parlamentarna opozicija rekla da ga čeka u skupštini, a onda su rekli da može da dođe na balkon.

- Plaše se jednog čoveka, plaše se reči jednog čoveka, mozga i glave jednog čoveka. Sve bi na svetu dali da tog jednog mogu da pobede i sruše. Muči ih to što se taj jedan ne plaši svih njih zajedno i što zna šta bi sve oni uradili. Uspeli smo da učinimo da 28 zemalja povuče priznanje tzv. Kosova - naveo je predsednik Srbije i dodao:

Dosadio sam i Bogu i narodu. Svakome sam dojadio u ovoj zemlji, ali Goran Bogdanović i svi oni zajedno na jednu listu i ja na drugu, pa da vidimo ko koliko glasova dobija od srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Nije im lako i nikada im nije bilo i neće biti lako. Bar ih ne lažem da pričam "standardi pre statusa", a onda pobegnu u Rumuniju da im zadnjica vidi puta

Autor: Snežana Milovanov