AKTUELNO

Potpredsednik SNS odgovorio na kritike.

Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Milenko Jovanov potvrdio je danas da je predsednik Srbije i lider naprednjaka Aleksandar Vučić otputovao za Njujork.

Jovanov je u pisanoj izjavi naveo da će Vučić kao i uvek, o svim svojim aktivnostima i o svemu što radi, a u skladu sa Ustavom, obavestiti građane Srbije odmah po povratku iz Njujorka i Brisela.

On je time odgovorio na izjavu predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića da Vučić tajnim pregovorima s kosovskim liderima Hašimom Tačijem i Ramušom Haradinajem "nespretno pokušava da doskoči međunarodnoj zajednici" i "kupi dodatno vreme za sebe i svoje koalicione partnere" u Prištini, te da se u utorak sastao u Parizu na tajnoj večeri sa Tačijem, a da je u nedelju odleteo privatno u Njujork, o čemu javnost u Srbiji nije obaveštena.

Jovanov je Jeremića nazvao "detektivom" i naveo da "zaslužuje" sve čestitke jer je video Vučića u prepunom avionu Er Srbije, a koji se slikao sa najmanje 50 putnika.

Jovanov je kazao i da su sve što su mogli da urade u korist odvajanja Kosova i Metohije od Srbije Jeremić, Dragan Đilas, Boris Tadić i "ostali" već uradili još 2008. godine, kada je Kosovo proglasilo nezavinsost.

- Vučić nema ništa novo da uradi, osim da se bori da nas, možda, bar malo spase, jer su oni već sve dali - naveo je Jovanov.

#Milenko Jovanov

#SNS

'