AKTUELNO

Govori predsednika Vučića nailaze na veliko odobravanje unutar generalne skupštine UN, rekao je za Novo jutro TV PINK Nemanja Starović, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Starović je, komentarišući nastup srpske delegacije u Njujorku, rekao da smatra da nas je predsednik Srbije Aleksandar Vučić već navikao na veoma snažne govore koje drži u središtu organizacije UN.

- Tako je bilo i prethodnih godina i ti govori, ne samo da su privukli pažnju domaće javnosti, već je to slučaj i u široj međunarodnoj javnosti. Izlaganje predsednika je bilo izuzetno zapaženo i nema nikakve dileme da će i sutra, kada bude izlagao i tokom same zvanične skupštine, takođe biti veoma značajno i zapaženo - rekao je Starović.

Kako kaže, govori predsednika Vučića nailaze na veliko odobravanje unutar generalne skupštine UN, pogotovo pred javnošću onih država koje ne spadaju u red najvećih sila, ali žele bolji i pravedniji svet, zasnovam na principima kojih se i mi pridržavamo.

Foto: TV Pink Printscreen

- Mnogima su govori predsednika ne baš prijatni uhu, jer se pronalaze u onome što govori, ali za veliku većinu planete, to jeste i glas razuma i glas slobodarske politike - rekao je Starović.

Kako kaže, predsednik Vučić je jedan od retkih lidera koji jasno govori o tome da postoji stvarna potreba za mirom u Evropi.

- Mir je postala nasušna potreba i mora se tragati za rešenjima. Pati čitava Evropa. Zato su ti nastupi predsednika Vučića veoma propraćeni i važni, jer ima i snage i hrabrosti da govori o miru - rekao je Starović.

Foto: TV Pink Printscreen

Bojan Bilbija, urednik političke rubrike u dnevnom listu "Politika", rekao je da su govori predsednika Vučića, imaju tu snagu da pomeraju na razmišljanja ljude u čitavom svetu i ima ogromnu podršku.

- On i još nekolicina lidera imaju hrabrosti da o tome govori, ali to izaziva ljutnju kod onih "velikih" koje direktno optužuje da su licemerji, iznoseći da mi na svojoj koži osećamo njihove dvostruke standaradre - rekao je Bilbija.

Kako kaže, on je, obraćajući se medijima rekao da je njegova politika često rizična i po njega samog. Dodaje da je to velika hrabrost.

Autor: Aleksandra Aras