AKTUELNO

Ovo je drugi slučaj ovakve sabotaže u poslednjih nekoliko meseci.

Objavljen je snimak na kojem se vide osobe koje u fontanu na Trgu Slavija sipaju deterdžent. Ova su počinila, za sada, nepoznata lica.

Beogradski vodovod uradio je analizu i potvrdio da se u fontani nalazi veća količina deterdženta.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je pokušaj uništavanja fontane na Slaviji sipanjem deterdženta deo politike "mi smo kreteni", na koju, kaže, svako ima pravo, ali niko nema pravo da uništava imovinu svih građana.

Postoje ljudi i huligani koji, kako je rekao novinarima, žele loše svojoj zemlji i oni su posao za nedležne organe.

- Neka uništavaju u svojoj kući, a ne ono što smo svi mi platili da bi nam grad izgledao lepše - rekao je predsednik.

Upitan da li je uništavanje fontane skupljanje politčkih poena opozicije, Vučić je rekao da je to politika koja se zove "mi smo kreteni".

- Ako skupljate poene tako što ste takav kreten da stavljate deterdžent i uništavate, kakva je to politika? To se zove politika 'mi smo kreteni'. Ako ona može da dobije podršku, onda čestitam - rekao je Vučić.

Gradski menadžer Goran Vesić je na svom fejsbuk profilu napisao:

Huligani koji uništavaju sve što se novo i dobro uradi u Beogradu u noći između 13/14. marta ponovo su ubacili deterdžent u muzičku fontanu na Slaviji. Nadam se da će tužilaštvo identifikovati počinioce i da će da odgovaraju zbog oštećenja infrastrukture. Krajnje je vreme da agresivna manjina ne teroriše većinu građana koji žele razvoj i napredak grada.

Pročitajte još: VUČIĆ OTVORIO NOVI POGON FABRIKE 'BIZLINK': PROKUPLJE DOBILO 450 NOVIH RADNIH MESTA (FOTO)

#Aleksandar Vučić

#Fontana

#Goran Vesić

#Trg Slavija

'