AKTUELNO

Sredstva iz budžetske rezerve, 13.257.000 dinara, koje je izdvojila Vlada Srbije za Grad Beograd, namenjena su za podizanje spomenika Zoranu Đinđiću, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.

Vesić u izjavi za javnost navodi da je više medija objavilo da je u današnjem Službenom glasniku objavljeno rešenje da je Vlada Republike Srbije izdvojila iz budžetske rezerve 13.257.000 dinara zbog "smanjenog prihoda gradskog budžeta".

-Istine radi, radi se o sredstvima koje je Vlada namenski izdvojila za podizanje spomenika Zoranu Djinđiću, a koja će biti prosleđena Beogradu. Vlada je donela odluku da izdvoji novac za podizanje spomenika, jer je Zoran Djinđić ubijen kao predsednik Vlade, tako da je reč o simboličnom gestu u skladu sa obećanjem predsednika Vučića da će država 'finansirati izgradnju spomenika'- objasnio je Vesić.

On je naglasio da Grad Beograd ima dovoljno novca i nema smanjene prihode.

- 'Smanjenje prihoda' je tehnički navedeno u rešenju, jer je to zakonski osnov da se izvrši transfer sredstava. Vlada je 12. marta objavila da je odobrila sredstva Beogradu i za koju je namenu izdvojila sredstva - naveo je Vesić.

-Grad Beograd je mogao iz svojih prihoda da finansira izradu spomenika kao što smo finansirali konkurs za spomenik, ali s obzirom da postoji odluka Vlade da finansira izradu spomenika, mi ćemo primiti taj transfer i namenski će ga potrošiti - istakao je Vesić.

#Goran Vesić

#Spomenik

#Zoran Đinđić

'