AKTUELNO

U Zrenjaninu je danas pokrenuta serijska proizvodnja guma u koneskoj fabrici 'Linglong', a ministarka privrede Adrijana Mesarović potpisala je Memorandum o razumevanju između Republike Srbije, Grada Zrenjanina i kompanije “Linglong.

- U Zrenjaninu sam danas prisustvovala svečanoj ceremoniji pokretanja serijske proizvodnje guma u kineskoj fabrici “Linglong”- napisala je ministarka u objavi i dodala:

- Ovo je veliki i važan dan za Zrenjanin, Banat i za celokupnu srpsku privredu!

- Ovo je najveća “grinfild” investicija u istoriji Srbije, i ponosna sam što u prvoj fazi zapošljava 1.235 srpskih radnika- piše u objavi.

- Čudesno i velelepno izgleda sve što je “Linglong” napravio u ovom gradu, stvoren je ceo jedan mali grad. U narednom periodu, na predlog predsednika Vučića, biće organizovani dolasci studenata, penzionera i svih drugih građana da vide kako izgleda ovo neverovatno dostignuće naših kineskih prijatelja- napisala je Mesarović na svom instagram nalogu.

- U prisustvu predsednika Aleksandra Vučića i ambasadora Narodne Republike Kine Li Minga i generalnog direktora kompanije Feng Vanga, potpisala sam Memorandum o razumevanju između Republike Srbije, Grada Zrenjanina i kompanije “Linglong”- piše u objavi.

- Ova fabrika je snažan simbol i potvrda prijateljstva i ekonomske saradnje između Srbije i Kine, koji će doprineti jačanju naše privrede i otvaranju novih mogućnosti za naše građane- napisala je Mesarović.

Autor: Jovana Nerić