AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na svom Instagram profilu "budunostsrbijeav" fotografiju iz vožnje čamcem na Zvorničkom jezeru sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

U svojoj objavi, Vučić je istakao značaj vode kao izvora života, naročito za one koji žive u blizini reke Drine.

"Voda je izvor života. Drina je izvor života za sve one koji žive u njenoj blizini. Zato je naš posao da sačuvamo i očistimo naše reke i naša jezera," napisao je Vučić, naglašavajući važnost očuvanja i čišćenja vodenih resursa Srbije i Republike Srpske.

Vučić je najavio i konkretne korake u cilju zaštite Zvorničkog jezera, ističući da će biti potrebno uložiti značajna sredstva u kupovinu novih mašina kako bi se jezero uspešno očistilo.

"Na Zvorničkom jezeru imaćemo mnogo posla i moraćemo da kupimo mnogo novih mašina da bismo jezero uspešno očistili. To je naš zadatak i naša obaveza," dodao je Vučić.

Tokom vožnje, Vučić i Dodik razgovarali su o budućim planovima i projektima koji će dodatno povezati ljude sa obe strane Drine. Vučić se našalio na račun težine njih dvojice, navodeći da su "obojica malo teži nego što je predviđeno za ovaj čamac, ali smo nekako stigli do Malog Zvornika."

Njihov susret i razgovori na Zvorničkom jezeru predstavljaju još jedan korak u jačanju saradnje između Srbije i Republike Srpske, s ciljem unapređenja zajedničkih interesa i povezivanja ljudi sa obe strane Drine.