AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić nastavlja obilazak Podrinja.

Trećeg dana posete Podrinju predsednik obišao jeradove na rekonstrukciji mosta na graničnom prelazu Karakaj.

Vučić je obišao i mlekaru Spasojević 'Zapis Tare'

Priča o Mlekari Spasojević počinje pre više od dve decenije, kada je Radomir Rade Spasojević otvorio mlečni restoran i odlučio da gostima, uz sendviče, peciva i burek ponudi i jogurt iz sopstvene proizvodnje. Pre toga stekao je veliko iskustvo glavnog kuvara u veoma zahtevnim, specifičnim ugostiteljskim objektima u Srbiji i Norveškoj, kao i dodatna korisna znanja.

Foto: TV Pink Printscreen/Printscreen Tanjug

U startu je 40 litara mleka dnevno prerađivao u prostorijama porodične kuće, a sada je ova mlekara prerasla u jedan ozbiljan porodični posao, kupljene se mašine, povećana proizvodnja.

Predsedniku vučiću je predstavljen proizvodni asortiman ove mlekare i jogort po kojem je ova mlekara poznata.

Vučić je rekao da ova mlekara ima u vidu ako su im potrebne nove mašina za proširenje posla da će im država pomoći.

Iz ove mlekare kažu da je 70 odsto tržišta Beograd.

Foto: TV Pink Printscreen/Tanjug

Predsednik je rekao da će bez problema da ti 50 odsto novca za nabavku mašina ako je potrebno obilazeći proizvodnju mlekare.

Vizija našeg osnivača je da proizvodu budu potpuno prirodni što i stoji u naslovu mlekare ' Zapis Tare', rekli su u mlekari.

Mlekara Spasojević ima oko 75 zaposlenih, među kojima su 12 njih inženjeri tehnologije i inženjeri drugih oblasti, a prosek starosti zaposlenih je tridesetak godina. Zahvaljujući svim zaposlenima, Mlekara Spasojević trenutno je jedna od najuspešnijih firmi u Srbiji.

Kako je najavljeno, predsednik će obići destileriju TIM, a potom imati ručak i razgovor sa ribolovcima u Malom Zvorniku.

U kasnim popodnevnim satima predsednik će imati sastanak sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Autor: Dalibor Stankov