AKTUELNO

Analitičar Stevica Deđanski komentarišući dešavanja na Kosmetu kaže da se sve to ubrzava, da su ispadi prvo bili sporadični, a da sada ruše sve što mogu.

Deđanski je rekao da je ono što je 'pozitivno' to da stižu osude iz sveta za ono što radi Aljbin Kurti.

- Svi kažu da nije normalno to što radi, da će zapaliti Balkan, da sve gledaju sa zgražavanjem, čude se i tako dalje, a čovek radi sve. Moja teorija od pre dve, tri godine, ili Bajden i Šolc ustanu, pa sa strahom gledaju šta je Kurti uradio, pa se nerviraju, ili znaju i puštaju ga da to radi - kazao je Deđanski za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je naglasio, krajnji cilj svega što se dešava na Kosmetu je otežavanje života Srba, pravljenje nesigurnosti, da bi oni sami otišli.

- Stav Srbije koji je bio eksplicitan, koji je Vučić izneo pre godinu, dve dana, nemojte nas terati, mi smo za mir, ali ne može da bude Bljesak i Oluja, od tada su oni promenili taktiku - ocenio je Deđanski.

Prof. dr Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globalizacije, kaže da je ovo što se dešava bruka međunarodne zajednice.

Foto: TV Pink Printscreen

- Sad vidim, Lajčak hoće neki dijalog, pa ljudi moji, šta je sa ovim svetom - upitao je Miletić i istakao da je ono što Kurti radi za hapšenje, a ne za osudu.

Miletić je istakao da ono što se radi na Kosmetu nikako ne sme nigde da se dozvoli.

Autor: Marija Radić