AKTUELNO

Ministarka privrede Adrijana Mesarović posetu Priboju nastavila je obilaskom proizvodnje domaće radinosti „Maridruna”.

Tom prilikom, ministarka je rekla da će ministarstvo pomoći Marijani Andrić, vlasnici „Maridrune” u osvajanju svetskih tržišta, što bi ujedno omogućilo ženama u Priboju da nastave sa domaćom radinosti.

Foto: Tanjug/Branko Lukić

"Država će i ovoga puta u okviru svojih programa vezanih za pomoć starim, umetničkim zanatima pomoći Marijani sa dodatnim sredstvima kako bi nabavila repromaterijal, opremu koja joj je neophodna za dalji razvoj i povećanje obima proizvodnje”, rekla je ministarka.

Foto: Tanjug/Branko Lukić

Mesarović je vlasnici „Maridrune”, Marijani Andrić uručila Sertifikat za proizvode domaće radinosti kojim se potvrđuje da su njihovi proizvodi ručno rađeni od posebnih materijala.

Foto: Tanjug/Branko Lukić

"Uz pomoć tog sertifikata Marijana će moći da ostvari određene poreske olakšice i neke benefite u drugim segmentima. Mi ćemo biti čvrsto uz naše stare umetničke zanatlije jer su oni neko ko čuva srpsku tradiciju i ko neguje duh srpske tradicije, a sa druge strane proizvode divno umetničko delo koje je poneto na raznim modnim revijama i crvenim tepisima”, zaključila je ministarka.

Foto: Tanjug/Branko Lukić

Autor: Pink.rs