AKTUELNO

Goran Karadžić, član Srpske napredne stranke, izrazio svoju podršku Aleksandru Vučiću, predsedniku Srbije, i njegovom timu. Karadžić je naglasio da Vučić, zajedno sa ljudima poput Miloša Vučevića i Ane Brnabić, vodi državu na izuzetno efikasan način, što se vidi iz rezultata.

- Jačina predsednika je 10 svetlosnih godina od svih nas, u bilo kom segmentu - rekao je Karadžić za Informer televiju, ističući da niko iz SNS-a, niti bilo ko drugi, ne treba da brani Vučića, jer je on istorijska ličnost koja se posvetila interesima države Srbije.

Karadžić je takođe istakao da je potrebno slušati stručnjake kada je reč o ključnim pitanjima za državu, naglašavajući da je Vučić fokusiran isključivo na napredak Srbije, a ne na lične ambicije.

Govoreći o aktuelnim protestima protiv eksploatacije litijuma, Karadžić je naglasio da je važno slušati stručnjake i osloniti se na činjenice.

- Znači, treba svesti priču na profesiju. Vrlo jasno je rečeno, tek za dve godine, kad studije sve prođu, ćemo pristupiti u razmišljanje da li se ide u sledeći korak. Ajmo da slušamo, onda, stručnjake. Znači, i nije ovo njima bitno. Ma, kakav litijum. Oni samo gledaju kako skloniti predsednika države - rekao je Karadžić.

Karadžić je istakao da se sve mora svesti na stručnost i rezultate.

- Za bilo šta što se pita, daj da vidimo koji je rezultat - rekao je Karadžić dodajući da Vučić vodi državu na način koji garantuje stabilnost i napredak.

- Nadam se da će Vučić ostati prisutan u politici i nakon svog mandata, makar kao savetnik - dodao je, izražavajući zabrinutost da bi bez Vučićevog liderstva država mogla stagnirati.

Na kraju, Karadžić se osvrnuo na kritike koje će mu zasigurno biti upućene, gde će ga nazivati "sendvičarom" i "botom", i s ponosom je odgovorio:

- Bivši košarkaš, sendvičar, volim da jedem sendviče, a davnih dana sam obezbedio kroz sport, krvav trening, znoj, sve ono što ide kroz to. Generalno sam obezbedio i sebe i svoju porodicu. Da, volim da jedem sendvič i ponosan sam na to što je Aleksandar Vučić predsednik. Srpski narod je blagosloven njegovim vođstvom.

Autor: P. J.