AKTUELNO

Pred Srbijom su teška iskušenja i pitanje je da li treba trošiti vreme na nove parlamentarne izbore, ali ako opozicija insistira, onda ćemo razmisliti o tome da proverimo ko ima kakav legitimitet, izjavio je danas narodni poslanik SNS Vladimir Đukanović.

Đukanović je rekao da beogradski izbori pokazuju da sadašnje slika u parlamentu nije realna i da većina partija, posebno u opoziciji, ne bi imala legitimitet.

Na pitanje da li je negodovanje opozicije u parlamentu zbog broja amandmana na predlog Zakona o strancima shvatio kao poziv na vanredne izbore, Đukanović je rekao da ''misli da oni opet prizivaju izbore, ovog puta republičke''.

- Ako naša opozicija baš do te mere insistira na parlamenatrnim izborima, možda bi valjalo razmisliti, zašto da ne. Pred Srbijom su teška iskušenja, pitanje je da li bi sad valjalo trošiti vreme na parlamentrane izbore. Čini mi se da ovaj broj mandata koji imamo kao vladajuća stranka, takođe, ne oslikava realno stanje. Mislim da bi bio značajno veći -rekao je Đukanović

Upitan zbog čega su poslanici većine podneli više od 300 amandmana na predlog Zakona, Đukanović kaže da oni žele da pokažu da su aktivni u skupštini i da opravdaju poverenje građana.

- Građani su to videli i u prethodnom periodu. Želimo da poboljšamo određene zakonske predloge i da u dogovoru sa vladom vidimo šta može da se poprave - kazao je Đukanović.

#Izbori

#Opozicija

#Vladimir Đukanović

'