AKTUELNO

Prozapadna opozicija, naročito njen ekstremno radikalni deo okupljen oko lažnih ekologa, podržava osvedočenu mrziteljku Srba i pevačicu Severinu Vučković. Nakon što je obelodanjena vest da je Vučkovićeva privedena na srpskoj granici prilikom pokušaja da uđe u zemlju, dežurni hejteri brže bolje potrčali su da joj pruže podršku.

Urednik magazina "Optimist" Predrag Azdejković kaže da Srbija postaje malo važniji igrač, gde sada jake sile zastupaju svoje interese putem špijuna.

- Imamo na tviteru, gde neki ljudi na primer, Vimbldonu dojavljuju šta Novak radi... To su te formacije - rekao je potom Azdejković.

Azdejković kaže da postoje dvostruki aršini kada su u pitanju srpske žrtve, kao i način ophođenja prema svemu tome.

Foto: TV Pink Printscreen

- Niko neće da radi svoj posao, nažalost - rekao je Azdejković.

Amerikanci, Nemci i ostali izdaju taj narativ o antisrpskoj policiji, dodaje Azdejković.

- Da Tomson dođe na granicu Srbije i da bude uhapšen, ceo liberalni krug dvojke ima da ga brani. Ako on kaže da je Vučić diktator, onda će da bude lider opozicije. Ja sam rekao da je Severina postala liderka opozicije i da je Marinika Tepić sada u problemu. Molim vas, zadržite minimum dostojanstva, da ne prelazimo neke granice - naveo je Azdejković.

Markentiški strunjak Nebojša Krstić istakao je da Srbija treba da bude ideal i primer slobode.

- U nekim zemljama takođe postoje nevladine organizacije, ali su nevidljive. U Srbiji su neke koje su parapolitičke organizacije. One definišu neki antisrpski narativ. Kada Srbija oplakuje žrtve u ''Oluji'', pojavi se saopštenje gospođe Kandić koja kaže da Vučić zloupotrebljava žrtve. A kada ustaška armada peva o klanju Srba, tu nema saopštenja - rekao je Krstić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kada se desi normalna reakcija medija, kada krene priča o finansiranju, tim parama, onda ide uigrana priča kako su oni žrtve.

- Kao sa Severinom priča... Kada Srbin ode u Hrvatsku i peva srpske pesme, ide 15 dana zatvora. A kada Severina bude privedena 2 dana, Šabić nesrećan, N1 pati, Nova S nesrećna - dodao je Krstić.

Ona nije bitna, tema je, kakva je reakcija, jer da postoji javnost koja skandalizuje tretman Srba u Hrvatskoj, na Kosovu, ja bih rekao da je to u redu.

Autor: Dubravka Bošković