AKTUELNO

Pomoćnik američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Ves Mičel boraviće u sredu, 14. marta, u Beogradu, gde će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

U saopštenju Stejt departmenta dostavljenom Tanjugu, navodi se da će se Mičel sastati i sa premijerkom Anom Brnabić, kao i sa opozicionim liderima.

- On (Mičel) će potvrditi snažne veze između Srbije i Sjedinjenih Država i pozvati srpsku vladu da ubrza normalizaciju odnosa sa Kosovom, sprovede reforme neophodne za postizanje njenog cilja članstva u Evropskoj uniji i aktivno podrži regionalnu stabilnost- kaže se u saopštenju Stejt departmenta.

Mičel će, kako se navodi, od 12. do 17. marta, osim Beograda, posetiti Prištinu, Skoplje, Atinu i Nikoziju. Mičel će sutra u Prištini razgovarati sa kosovskim zvaničnicima, političarima i predstavnicima civilnog društva i "potvrditi bliske veze Kosova i SAD".

Funkcioner Stejt departmenta će, navodi se u saopštenju, ohrabriti kosovsku vladu da unapredi normalizaciju odnosa sa Srbijom, osnaži vladavinu prava, podstakne ekonomski rast i prevaziđe regionalne izazove u korist stabilnosti i zapadnih integracija.

#SAD

#Srbija

'