AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je juče, u vezi sa pretećim porukama koje su putem mejla dobili Aerodrom Beograd, naše ambasade i konzulati u Austriji i Nemačkoj i Beogradski centar za bezbednosnu politiku, da je MUP Srbije dobilo zvaničnu informaciju da je reč o Denisu Krasnićiju iz Švajcarske, čiji su roditelji sa Kosova i Metohije.

- U vezi sa pretećim porukama koje su, putem mejla, dobili Aerodrom Beograd, naše ambasade i konzulati u Austriji i Nemačkoj i Beogradski centar za bezbednosnu politiku, Ministarstvo unutrašnjih poslova je dobilo zvaničnu informaciju od Nemačke i Švajcarske da je reč o Denisu Krasnićiju (26), iz Švajcarske, čiji su roditelji sa Kosova i Metohije. Lice se trenutno nalazi na Kosovu i Metohiji, i izdat je nalog da se po povratku u Švajcarsku odmah javi u policiju - izjavio je juče ministar Dačić.

Foto: MUP Srbije

Predsednica skupštinskog odbora za KiM Danijela Vujičić ističe da pretnje uglavnom imaju političku pozadinu, i sve što se dešava na teritoriji KiM jeste odgovor na politička dešavanja.

Kako kaže, Denis Krasnići nema neku kriminalnu prošlost, ali je činjenica da policija intenzivno radi na ovom slučaju.

- Mere bezbednosti u ambasadama su pojačane. Situacija nije dobra, dijaspora daje podršku Kurtiju, i svemu što se dešava na KiM. I to je proizvod tih tonova koji dolaze sa KiM. Videćemo, najverovatnije će i zemlje domaćina da podignu mere bezbednosti. Ambasade su na oprezu - rekla je Vujičić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je navela, u Srbiju je u poslednjih godinu dana ušao veliki novac koji ima cilj za urušavanje Srbije.

- Igra kontinuiteta koji se svaki dan nastavlja, mi vidimo da Kurti ima svoje političke surogate i ovde - rekla je Vujičić.

Član predsedništva SNS Miroslav Čučković navodi da Beograd postaje direktna meta svih.

- Setiote se terorističkog napada vehabije. Naše službe tiho, bez velike pompe rade posla 24/7. Nadamo se da će tako i ostati - rekao je Čučković.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, ne može jedan dan da prođe, a da mi kao država, ne budemo pod takvom vrstom rafalne paljbe svih mogućih organizacija unutar Srbije koje se finansiraju spolja, kao i lobista sa svih strana.

- Bez obzira na jučerašnja upozorenja da se ne vrši nasilno otvaranje mosta na Ibru, oni to spremaju, Kurti to sprema - dodao je Čučković.

Autor: Dubravka Bošković