AKTUELNO

Zlatko Kokanović, samoprozvani zaštitnik Jadra i „stručnjak“ za litijum, nastavlja da širi neistine i napada predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ovaj lažni ekolog, koji nema ni osnovna znanja o kompleksnim pitanjima vezanim za rudarenje i litijum, sebi daje za pravo da kritikuje čoveka koji se, za razliku od njega, oslanja na mišljenje pravih stručnjaka.

Vučić je nedvosmisleno izjavio: „Slušam isključivo stručnjake i radiću isključivo kako stručnjaci kažu,“ čime je još jednom pokazao da vodi Srbiju na temelju činjenica, a ne populizma i lažnih informacija.

Ipak, Kokanović, čija su „stručna lica“ uglavnom politički aktivisti poput Svetlane Bojković, Srđana Milivojevića i Mikija Aleksića, ima obraza da napada predsednika zbog njegovog odgovornog pristupa ovoj važnoj temi.

Foto: Beta/Milan Ilić

Kokanoviću, da li su ti „stručnjaci“ zapravo glumci, političari i drugi kvaziekolozi koji svoje vreme provode šireći laži i dezinformacije? Da li su ti „stručnjaci“ ravnozemljaši i drugi teoretičari zavere koji ni sami ne razumeju o čemu govore?

Jednom svojom izjavom, Kokanoviću, najbolje si pokazao koliko su tvoji napadi besmisleni, a tvoja borba lažna. Kokanović, da li si ti stručan da raspravljaš o litijumu i rudnicima? Ili su tvoji napadi samo još jedan primer političke manipulacije i pokušaja da se uvučeš u javni prostor lažima i obmanama?

U svom najnovijem napadu, Kokanović je izjavio što prenosi N1 da Vučić izlazi iz svojih ustavnih okvira i da bi pitanje rudnika trebalo da prepusti stručnjacima poput dr Sanje Sakan. Ali, pravo pitanje je – ko su ti stručnjaci na koje se Kokanović poziva? Da li su to oni koji odbijaju da priznaju međunarodno priznate naučne činjenice, ili su to politički aktivisti koji koriste ekologiju kao paravan za svoje skrivene ciljeve?

Dok Kokanović optužuje Vučića da se oslanja na „analitičare koji se razumeju od Kosova do poljoprivrede“, postavlja se pitanje – koliko dugo je Kokanoviću i njegovim gazdama trebalo da smisle ovako besmislen odgovor? Dva dana? Ili možda dve sekunde, jer je jasno da u nedostatku stvarnih argumenata pribegavaju jeftinim napadima i populističkim parolama?

Istina je jasna – Vučić se oslanja na mišljenja pravih stručnjaka, dok Kokanović i njegovi sledbenici nastavljaju da zavaravaju narod lažima i obmanama. Narod Srbije zaslužuje istinu, a ne manipulacije i laži.