AKTUELNO

Blerim Ramadani, bivši pripadnik OVK, koji je uhapšen prošlog meseca na graničnom prelazu u Severnoj Makedoniji, na osnovu Interpolove poternice raspisane na zahtev Srbije, pobegao je iz kućnog pritvora.

Ramadani je kućni pritvor izdržavao u kući rođaka u Makedoniji, iz koje je nestao.

Andrija Jorgić, direktor Borbe, kaže da ne veruje da je sve bilo kako se navodi.

- Mislim da nije tako lako pobegao, mislim da mu je to neko omogućio, mislim da je to neko rešenje za kojim je Severna Makedonija posegla, ne kažem zvanično, ali nezvanično. U kom smislu? Mi znamo koliko oni dole imaju problema sa Albancima - rekao je Jorgić za Novo jutro Jovane Jeremić na TV Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je dodao, odnosi Srbije i Severne Makedonije su nikad bolji, ali na mnogim pozicijama u toj državi su Albanci.

- Mislim da su posegli za nekim rešenjem da ga ne izruče Srbiji... Kada sve to sagledamo sa pokušajem otvaranja mosta, dobro je međunarodna zajednica uradila - ocenio je Jorgić.

Prema njegovim rečima, dobro je što je otvaranje mosta na Ibru preneto u Brisel.

Zoran Babić, poslanik SNS-a, rekao je da se u narednom periodu mogu očekivati ovakvi potezi, poput otvaranja mosta ili ''bekstva'' Ramadanija.

Foto: TV Pink Printscreen

- SVe su to strelice usmerene prema Srbiji, tražeći neki naš ishitren potez. Mislim da je neophodno biti jako mudar i obazriv. Milslim da naše službe moraju da paze da se ne pojave onakvi zbog kojih je stradao i naš policajac pre nekog vremena - naveo je Babić.

Autor: Pink.rs