AKTUELNO

Jasno je da nekadašnji robijaš i predstavnik privremenih proištinskih organa Aljbin Kurti i tajkun Dragan Šolak ne biraju sredstva da bi destabilizovali Srbiju. Najnoviji dokaz za to je organizacija protesta u Bujanovcu, gde je Šolakov list Danas objavio provokativan tekst pod naslovom „Beograd neće da nas prihvati“.

Naime, ovaj članak prepun je neistina koje su izgovorene na albanskom skupu u Bujanovcu i predstavlja očigledan pokušaj da se manipuliše javnošću i podstaknu tenzije među građanima Srbije.

U tekstu su prenesene laži iznete na skupu u Bujanovcu, gde su neosnovano optužili Srbiju da ne želi da prihvati Albance. Ovo nije prvi put da se iz iste kuhinje, podržane od strane Kurtija i Šolaka, organizuju protesti sa ciljem destabilizacije Srbije. Njihov cilj je jasan – uneti nemir i haos, te na taj način pokušati da oslabe Srbiju.

Ova koordinirana akcija između Kurtija i Šolaka predstavlja ozbiljnu pretnju za mir i stabilnost u regionu. Dok se Kurti kroz svoje političke poteze trudi da izazove sukobe, Šolak mu pruža medijsku podršku kroz svoje medije, ne bi li oslabio Srbiju i stvorio atmosferu nesigurnosti.

Važno je da su građani Srbije svesni ovih manipulacija i da ne nasedaju na provokacije koje dolaze iz ove opasne saradnje između Kurtija i Šolaka.