AKTUELNO

Kurtijev sistematski teror nad srpskim stanovništvom se nastavio i prethodnih dana. Tim povodom, vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća „Pošta Srbije” Zoran Anđelković, rekao je za PINK, da svi znamo zbog čega se to dešava, i još jednom istakao da je cilj Aljbina Kurtija zastrašivanje Srba i proterivanje sa prostora Kosova i Metohije.

Anđelković je rekao da smatra da Kurtiju nije cilj da u potpunosti odvoji Srbe iz južne srpske pokrajine od centralne Srbije, već da za cilj ima stalnim zastrašivanjem i provokacijama uplaše Srbe kako bi napustili Kosovo i Metohiju.

- Vidimo šta se desilo u dva dana. On je u Kosovskom Pomoravlju upao sa dugim cevima i uhapsio petoro Srba. To je relativno kraj koji je bio miran i 1998. godine i gde nije bilo velikih terorističkih aktivnosti - rekao je Anđelković.

Kako kaže, narednog dana su napravili demonstraciju da će da se bave mostom i okupljali se oko mosta.

Foto: TV Pink Printscreen

- Organizovali su policiju i duge cevi, a onda su upali u svih devet Pošta na severu Kosova - ističe on.

Kako kaže, upali su sa dugim cevima, pokupili sve što su našli i oterali ljude odatle.

- Priveli su sve upravnike Pošte. Moram da kažem da je njima važno da mi kao Srbija stojimo iza njih do kraja, i svi koji rade u Pošti Srbije nastaviće da rade tamo i dalje, i biće ekonomski i na svaki drugi način zaštićeni - rekao je Anđelković.

Kako kaže, najgore je što ovi koji stoje iza Kurtija ništa ne preduzimaju i nemaju nikakve reakcije.

Foto: TV Pink Printscreen

Milovan Drecun, predsednik Skupštinskog odbora za odbranu i unutrašnje poslove, rekao je da je Kurti kao jedan od ciljeva svoje politike, od kada je došao na vlast, postavio integrisanje severa u lažnu državu Kosovo.

- Želi da pokuša da natera Srbe da se integrišu u tu lažnu državu, ili da ih jednostavno otera sa Kosova i Metohije. On korak po korak realizuje svoju politiku i pokušava da svaki način onemogući funkcionisanje srpskih institucija na severu Kosova, a da njihovo mesto instalira institucije lažne države Kosovo - rekoa je Drecun.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, SAD i EU imaju mehanizam kojim bi mogli da ga nateraju da se ponaša drugačije. On međutim, kako dodaje, radi drugačije jer mu idu izbori uskoro i ne može sada da napravi korak nazad, već samo povećava intenzitet terorisanja srpskog naroda.

- To sve ima jedan dugoročan cilj, pokušava da nametne priču da je nad Albancima učinjen genocid tokom sukoba, da je Srbija počinila teške ratne zločine i u tom smislu već povlači poteze koje idu paralelno sa ovim akcijama - rekao je Drecun.

Autor: Aleksandra Aras