AKTUELNO

Tajkun Dragan Šolak ponovo pokazuje svoje pravo lice. Njegov Danas raduje se i slavi godišnjicu akcije "Oluja" – jedne od najtragičnijih epizoda u novijoj srpskoj istoriji. Šolak očigledno zaboravlja suze i patnju srpskih žrtava koje su stradale tokom ove brutalne vojne operacije.

Naime, Danas je objavio tekst sa naslovom: "Obeležena 29. godišnjica 'Oluje': 'Danas se slavi pobeda čista kao suze deteta'" i time pokazao da ga srpska žrtva ne zanima.

Na Petrovačkoj cesti, gde su mnogi nevini životi prekinuti, suze srpske dece nisu zaboravljene. Te suze nisu čiste, one su tragovi bola, gubitka i nepravde. I dok Šolak slavi pobedu "čistu kao suza deteta", pitanje koje svi postavljamo je: da li tajkunu bednom znače nešto suze srpske dece koja su preživela strahote "Oluje"?

Naša istorija ne sme biti zaboravljena niti iskrivljena. Potrebno je da se setimo svih onih koji su stradali i koji su izgubili svoje voljene tokom ovog strašnog perioda. Ne smemo dozvoliti da se njihova patnja zanemari niti umanji, bez obzira na to koliko Šolak pokušava da slavi pobedu koja je daleko od čiste.

Neka se zna da suze srpske dece nisu zaboravljene i da će njihova bol biti deo našeg sećanja i opomene za budućnost.