AKTUELNO

Mesecima vode kampanju protiv rudarenja litijuma, mesecima tvrde kako električni automobili nisu budućnost, mesecima potpaljuju Srbiju i prenose izjave i govore raznih kvazieksperata, mesecima huškaju isključivo zato što tajkunu Šolaku odgovara slaba Srbija i slaba vlast koja bi mu Srbiju dala na dlanu, a onda nonsalantno objave vest kojom demantuju svaku svoju bestidnu laž!

Električni automobili ne samo da su budućnost, oni su sadašnjost i budućnost čovečanstva!

A evo šta piše njegov portal N1: Eurostat: Značajno povećan broj električnih automobila u EU! Broj električnih automobila u EU povećan je za skoro 50 odsto za samo godinu dana.

U Uniji je prošle godine registrovan 1,5 milion novih automobila koje pokreću isključivo baterije, čime je ukupan broj vozila na struju premašio 4,5 miliona.

To je povećanje od čak 48,5% u odnosu na 2022. godinu, što je posebno značajno ako se uzme u obzir da je pre 6 godina broj novoregistrovanih električnih automobila bio svega oko 1%.

U Evropskoj uniji je, zaključno sa poslednjim danom prošle godine, bilo 1,7% električnih automobila. Najviše ih je u Danskoj (7,1% od svih automobila), Švedskoj (5,9%), Luksemburgu (5,1%) i Holandiji (5,0%).

Čak 14 država EU ima udeo električnih automobila ispod 1%, a najmanje ih je na Kipru i u Grčkoj i Poljskoj. U sve tri države broj vozila na struju ne prelazi 0,2% ukupnog broja automobila.

Ovo je samo još jedan dokaz o bestidnoj manipulaciji koju Šolak i njegovi mediji sprovode nad građanima Srbije. Dok sa jedne strane propagiraju laži i pokušavaju da osujete napredak naše zemlje, sa druge strane ne mogu da sakriju istinu – električni automobili su neizbežan deo naše budućnosti, i to ne samo u Evropi, već i u Srbiji.

Srbija zaslužuje istinu i napredak, a ne prevare i obmane onih kojima je jedini cilj slaba i zavisna Srbija.

Autor: P. J.