AKTUELNO

Milica Nikolić, član Predsedništva Srpske napredne stranke, rekla je da kada bot Rokfeler fondacije, Manojlović, pokuša da iskamči još jedne Paćoti cipele, gledamo novu epizodu serije - lažni ekolog.

- Nije Srpska napredna stranka ćerka firma Rio Tintu, ali jeste "Rio Sava Exploration". Baš ona za čije su delovanje dozvolu dali oni kojima je pokušao da bude lider. I umesto da se obrati njima koji su doveli Rio Tinto u Srbiju i omogućili Zakonom iz 2006. godine ekskluzivno pravo na eksploataciju, a kojima je lider u pokušaju, on bulazni po staroj navici, što veća laž, on veći ekolog - kazala je Nikolić i dodala:

- Pre nekoliko godina je zajedno sa Violom fon Kramon najavljivao kako će sve rudnike u našoj zemlji da zatvori, da rudare pošalje na ulicu.

- Naravno, i on je pokazao da nije problem u litijumu, ali mu je problem u Srpskoj naprednoj stranci. Nije problem u eksploataciji, ali mu je problem što nije u vlasti.
Kao što ni do sada nisu zaustavili Srbiju i njen ekonomski napredak, neće ni sada. Pa makar dobio sve Paćoti cipele ovog sveta - istakla ej Nikolić i zaključila:

- A u rudarenje se toliko razume, da ne bi ni ono iz sopstvenog nosa umeo da obriše!

Autor: P. J.