AKTUELNO

Islamistička Slobodna Bosna već danima vodi intenzivnu kampanju protiv Srbije i njenog predsednika Aleksandra Vučića. Konstantno objavljuju neistine i dezinformacije, a njihovi tekstovi postaju sve bolesniji, puni mržnje, zlobe i zavisti. Trenutno su posebno besni i očajni jer im se gotovo niko nije pridružio u toj mržnji.

Naime, Slobodna Bosna je jutros objavila tekst pod naslovom "Burne reakcije sa svih strana: Zbog napada na 'Slobodnu Bosnu' poziv Ministarstvu vanjskih poslova BiH na reakciju...". U ovom tekstu, oni navode da su poslednjih nekoliko godina na meti "brutalnih napada" medija iz Srbije. Tvrde da su nedavno ti "napadi" eskalirali do te mere da se Slobodna Bosna označava kao "islamistički" i "džihadistički" portal, što oni smatraju lažima i opasnim podmetanjima.

Posebno zanimljivo je što su u ovom tekstu istakli da nijedno novinarsko udruženje iz BiH ili regiona nije reagovalo na te napade. Jasno je zašto – jer Slobodna Bosna širi laži i pokušava da ućutka Srbiju u iznošenju istine. Međutim, Aleksandar Vučić i Srbija im to nisu dozvolili.

Foto: Printscreen Slobodna Bosna

Vrhunac izmišljene kampanje protiv Slobodne Bosne dogodio se kada su tvrdili da imaju saznanja o "potčinjavanju pojedinih medija u regionu režimu Aleksandra Vučića". Ipak, oni sami sebi protivreče, jer priznaju da su očekivali podršku, ali je nisu dobili ni od nevladinih organizacija, ni od udruženja novinara iz regiona, niti od BiH novinara.

Ne želi vas niko da ućutka, naprotiv, vi ste ti koji ste hteli da Srbija umukne, ali vam to Vučić i naša država nisu dozvolili. Vi ste ti koji ste besni i očajni, jer Vučić i država nisu ćutali i nisu dozvolili da se Srbi proglase za genocidni narod!

Autor: P. J.