AKTUELNO

Poslanik Skupštine Srbije Dejan Bulatović je govoreći o sednici republičkog parlamenta istakao da se niko od opozicionih poslanika tamo nije držao dnevnog reda.

- Niko se nije bavio Sevesrpskim saoborom, položajem Srba... Njih to ne zanima. Zanima ih da napadaju mogućnost da Srbija napreduje. Niko konkretno nije rekao zašto su protiv litijuma - rekao je Bulatović i dodao:

Svi koji smo ih slušali, mogli smo samo da zaključimo da su protiv srpskih interesa. Kada pričamo o Mariniki Tepić, tom političkom džuboksu, moramo istaći da su obi koalicija malo hoćemo izbore, malo bojktotujemo. Dakle izbore traže dok ih ne dobiju, a onda ih bojkotuju. To je politički aspsurd.

Bulatović je istakao da oni ne mogu imati bolji rezultat kad rade protiv građana Srbije.

Dejan Vuk Stanković, politički analitičar, kaže da je parlamentarizam "izmišljotina" modernog doba da bi mogle da se smeset u jedan kontekst i jednu ravan sve moguće razlike, ali u okviru državnog i nacionalnog interesa.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ovo što se radi u skupštini je na istom fonu kao što se radi priča protiv Srbije u svakom smislu - istakao je Vuk Stanković i naglasio da opozicija vodi anatisrpsku politiku i da to jasno pokazuje kakvi su njihovi stavovi.

Dragoljub Kojčić, politički filozof ocenio je ponašanje opozicije kao politički bezobrazluk koji šteti interesima naše ekonomije i politike.

- Taj memorandum je garancija da će rudarenje litijuma biti u skladu najvišem standardima i to je prozor mogućnosti da mi kao država iskoristimo svoj prirodni resurs - istajao je Kojičić.

Autor: Snežana Milovanov