AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na izgradnji severne obilaznice oko Kragujevca, koja treba da spoji Kra­gu­je­vac s Mo­rav­skim ko­ri­do­rom i auto-pu­tem "Mi­loš Ve­li­ki".

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje svečanosti povodom inauguracije novih proizvodnih linija za buduću proizvodnju električnih vozila u modernizovanoj fabrici "Stellantis".

Predsednik Srbije najpre je svratio da obiđe obilaznicu oko Kragujevca.

U obilasku su bili i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak i direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić.

Foto: Tanjug/Nebojša Raus

- Izgubićemo pet šest meseci samo zato što projekat eksproprijacije nije završen - rekao je Vučić obilazeći teren.

Kako je naveo, Kragujevac će biti povezan sa prugama Beograd- Niš, Čačak-Kraljevo...

- Sledeće godine će da bude dve hiljade zaposlenih u Stelantisu - rekao je Vučić.

Ovo zaista lepo i moćno izgleda, dodao je predsednik.

- Mnogo ćemo električnih punjača da ubacujemo, za godinu dana ćemo imati 116. Od glavnih koridora, puteva, imaće ih svuda. To mora da ide na hiljade, po urbanim sredinama, turističkim mestima... Moramo sve to da pokrijemo, da nemamo dodatne troškove - priča Vučić.

- Obilaznica će da pomogne neko vreme, ali kako raste prodaja automobila, rastu i troškovi... Opet ćemo da imamo problem. Da se ne žalimo, dobro je kad ljudi hoće da potroše, i to finansira rast zemlje - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Nebojša Raus

Ova trasa izgleda prelepo, naveo je Vučić.

- Interesuje me kako se održava put pored Malog Crnića? Je l' most funkcionalan? - rekao je predsednik na šta je dobio pozitivan odgovor.

Ovo je prioritet, ovo Kragujevac podiže u svakom smislu, naveo je predsednik.

Govoreći o napadima opozicije koja tvrdi da se radnici teraju da rade po vrućinama, Vučić kaže da kad je nesnosno ne može da se radi, a kada je ispod toga, mora da se radi.

- Bili su indijski radnici, meni je bilo teško posle 10 minuta meni je bilo teško. Oni su sve vreme radili najteže, najpipavije poslove i nisu odustajali. Nije lako, dobro, to je kod nas ušlo u krv. Svi samo da se bune, i ako može što manje da se radi. Svako od njih će da bude ponosan kada ovuda prođe, ostaće u istoriji. To su graditelji, neimari, njihove žuljevite ruke ostavljaju ogromno nasleđe Srbiji. Ovim Kragujevac dobija mnogo - dodao je predsednik.

Foto: Tanjug/Nebojša Raus

- To će ukupno da ispadne na kraji koliko? Sa svim što dodajemo oko Mrčajevaca? 500 miliona će sigurno - komentarisao je Vučić.

Drobnjak, zapamti šta sam ti rekao - da će biti više od 500 miliona.

- Košta život, ali neko to mora da plati, samo ti o tome najmanje brineš - rekao je predsednikm Srbije.

Predsednik je potom istakao da će biti sve gore, da se sada vidi kojom brzinom napreduje i da će hristerija zato biti sve izraženija i veća.

- Na nama je da ne nasedamo na provokacije, i da ne reagujemo ako može - priča predsednik Srbije.

Foto: Tanjug/Nebojša Raus

- Moj cilj nije pravljenje Velike Srbije. Toliku vrstu opterećenosti nisam video. Oni kažu, e ti sad moraš da pišeš... Imaju dvojica crnnogoraca koji svaki dan imaju norme. Ja sam naučio sve trikove. Ja sam naučio kako se svim mogućim lažima služe, koliko je ekonomija važna, više se niko nikada neće ponašati od njih. Tako da, svako svoj posao. Ja sam ponosan na svoje bagere, mašine, na ono što se radi... - rekao je predsednik.

- Ti mediji koji su antisrpski, to je problem. Suština je mnogo veća i teža. Zato kažem, svaki normalan čovek u ovoj zemlji samo zaključke iz toga može da izvuče - rekao je Vučić.

Nikoga nemojte da slušate, samo njih pogledajte, i to je to, rekao je predsednik Srbije.

Nakon svečanosti u Stelantisu, uveče u 21.30 sati biće priređen veliki vatromet u Kragujevcu.

Autor: Dubravka Bošković