AKTUELNO

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je danas da su radikali na izborima u Beogradu doživeli katastrofalan poraz, ali da nastoje da se održe na nogama i da ga stoički podnesu.

- To je katastrofalan poraz za nas, ali nastojimo da se održimo na nogama, da ga stoički podnesemo. I pad je let – rekao je Šešelj za Novo jutro.

- Imam dve stvari u vidu - našli smo se u žrnju između Vučića i Đilasa. Jedan vodeničiki kamen je Vučić i on je usisao glasačko telo svih patriotskih stranaka i proruski orjentisanih birača, a proevropske je zgrabio još ranije i drži ih, a sa druge strane Đilas je isisao prozapadne stranke ukljucujuči DS koja mu je u finansijskom ropstvu – naveo je Šešelj.

On smatra da bi Đilas mogao da preuzme DS i da sačuva to ime i sam sebi vraća pare ili da tim dužničikim ropstvom ne dozvoli da ga neko smeni.

- Nastojimo da se održimo na nogama u tom žrvrnju, očigledno je da nismo imali šansi – naveo je Šešelj.

Foto: Printscreen

Prema njegovim rečima, suviše je ljudi smatralo da se SRS priklonio Vučiću jer ga radikali nisu napadali onako žestoko, čak i sa izmišljenim optužbama kao što to rade prozapane političke partije uključijići i Ljotićevca.

- Nije bilo vređadanja. Imamo u vidu to da, ako bi on sada pao u neko uličnom puču, nekom prevratu, ne bi mi došli na valst nego "dosmanlije", e to je ta opasnost zbog čega mi njega nećemo na drugi način da rušimo osim izborima.Nežemo da ga napadamo ni teškom artiljerijom sve dok ne daje pristanak za nezavisnost Kosova i za članstvo u UN, sve dok čuva RS, odbija da uvede sankcije Rusiji i dok ne prihvati eventualnu arbitraužu sa Hrvatskom povodom leve obale Dunava – naveo je Šešelj.

Kako je dodao, to su četiri tačke zbog kojih je Srpska radikalna stranka obazriva, ali i dalje kritikuje svaki zakonski projekat i ministre... međutim ne može biti radikalna kako što to narod od nje očekuje.

Ostatak razgovora sa liderom SRS pogledajte u snimcima:

#Beograd

#Izbori

#Vojislav Šešelj

'