AKTUELNO

Ekonomski napredak Srbije nije apstraktna kategorija, već činjenica jasno izraženih egzaktnim brojevima. O tome nedvosmisleno svedoči najava predsednika Srbije Aleksandra Vučića o povećanju plata, minimalnih zarada i penzija zasnovana na realnim mogućnostima naše privrede. Prema rečima Stefana Krkobabića, potpredsednika Partija ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije - Solidarnost i pravda (PUPS), penzije će biti uvećane minimalno za 10% već u novembru ili decembru.

"Najava povećanja plata i penzija za minimum 10% predstavlja ne samo pokazatelj ekonomske snage Srbije, već i potvrdu da naše društvo funkcioniše na principima pravde i solidarnosti. Ovo je važan korak ka boljem standardu života svih građana i dokaz da se trud i rad isplate," rekao je Krkobabić posle gostovanja predsednika Srbije Aleksandra Vucica na Prvoj.

Krkobabić je istakao da će ovo povećanje biti snažan podstrek ljudima u javnom sektoru da nastave da brinu o našoj zemlji, kao i veliki impuls za privrednike u privatnom sektoru. "Ova mera je još jedna potvrda da pravda i solidarnost ostaju temelji našeg odnosa prema penzionerima, bez čijeg višedecenijskog rada ne bi bilo ničega danas," dodao je on.

Ekonomski pokazatelji i najave vlade ukazuju na to da Srbija nastavlja putem stabilnog ekonomskog rasta, omogućujući da se sredstva usmere ka unapređenju životnog standarda građana. Povećanje plata i penzija osiguraće da najugroženiji slojevi društva dobiju adekvatnu podršku, što je ključno za dalji razvoj i prosperitet zemlje.

"Srbija ide napred, a ovo povećanje plata i penzija je samo jedan od mnogih koraka koji potvrđuju naš napredak. Nastavićemo da radimo na tome da svaki građanin oseti boljitak i da se stvori društvo zasnovano na jednakim šansama za sve," zaključio je Krkobabić.

Autor: