AKTUELNO

Pokret socijalista proslavio je danas svoju šesnaestu godišnjicu postojanja i političkog delovanja. Predsednik i osnivač Pokreta socijalista Aleksandar Vulin rekao je na obeležavanju godišnjice svoje partije da Pokret socijalista nikada neće odustati od borbe za slobodnu i nezavisnu Srbiju i politiku koja se ne odriče Kosova i Metohije i Republike Srpske, politike koja nikada neće uvesti sankcije Ruskoj Federaciji.

Aleksandar Vulin je zahvalio predsedniku Aleksandru Vučiću ne zato što mu je omogućio da obavlja sve funkcije koje je obavljao i obavlja, već zato što je omogućio da Srbija bude slobodna, nezavisna, ponosna i hrabra."Zahvalan sam predsedniku Vučiću što je omogućio da se Srbija ponovo zove svojim imenom, da se bori, da veruje. Predsednik Vučić ima moćnije saveznike od nas, brojnije, ima i one koji su organizaciono bolji, jači, veći, ali nema ni jednog saveznika koji je tvrdoglaviji, nepokolebljiviji od Pokreta socijalista", poručio je Aleksandar Vulin.

"Nećemo da menjamo stranu, i nećemo biti sa žutim ološem za nas je najvažnija politika slobodne i nezavisne Srbije, politika vojno neutralne Srbije, politika koja neće odustati od Republike Srpske, koja neće priznati Kosovo i neće uvesti sankcije Ruskoj Federaciji", poručio je Vulin.

Foto: Foto/Pokret socijalista

"Osnovani smo pre 16 godina u loše vreme. Činilo se da se stvari nikada neće promeniti, da će žuti ološ zauvek vladati Srbijom, da su toliko jaki, moćni, loše vreme, nakon izbora na kojima je žuti ološ ostao na vlasti, izgledalo je kao da se ništa neće promeniti, a mi smo tvrdoglavo bili ubeđeni da se stvari moraju promeniti i da je pobeda sa nama, a Srbija se posle petooktobarskog prevrata ponovo pobrinula za ono što niko nije mogao da predvidi. SNS ni tada ni sada nismo pitali šta je nagrada i da li će je biti, ali smo tvrdoglavo i uporno išli tamo gde je borba, tamo gde je teško.

Foto: Foto/Pokret socijalista

I to je slogan Pokreta socijalista – nas ne zanima koliko ste moćni i veliki, već gde ste da bismo se sa vama borili za pravo srpskog naroda da nastavi i postoji. Ne zanima nas koliko ste moćni i šta ćete nam učiniti, ali nas zanima šta će na kraju biti kada se srpski narod ujedini u jedinstvenu političku naciju, kada srpski narod uradi ono o čemu su sanjali njegovi preci vekovima – da živimo zajedno u jednoj državi“, istakao je predsednik PSa Vulin.

Pozdravljajući ambasadore Rusije, Kine, Palestine, Sirije, Venecuele i Belorusije koji su prisustvovali skupu, predsednik Pokreta socijalista Vulin je dodao da je jedna od obaveza koje je dobio u Vladi Srbije saradnja sa zemljama BRIKS-a.

Foto: Foto/Pokret socijalista

"BRIKS je budućnost, naša ponuda za budućnost, konačno prilika da razmišljamo o drugačijoj ekonomiji i savezima. Ne zaboravite da od BRIKS-a možemo dobiti više nego što tražimo, a oni ne traže ništa od nas, ne traže od nas da priznamo Kosovo, da napustimo Srbiju, da promenimo izborne rezultate, način života, mi delimo iste vrednosti. Ovo je nada koju ne smemo olako izgubiti i to je put koji moramo da istražimo, put u kome ima mesta za Srbiju, put koji nema 35 poglavlja, već put na kome nas čekaju. BRIKS se na našem jeziku može čitati i kao – Srbija među prijateljima“, rekao je Aleksandar Vulin na skupu svoje partije.

Skupu Pokreta socijalista prisustvovali su i predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević, predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, predsednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak i mnogi drugi predstavnici političkih partija, kao i uvaženi pojedinci iz kulturnog i medijskog života.

Video: Foto/Pokret socijalista

Autor: Dubravka Bošković