AKTUELNO

U svetu je kao bomba odjeknula vest da je Donald Tramp, bivši predsednik SAD i aktuelni republikanski kandidat za predsednika, ranjen je u uho u atentatu tokom mitinga u Pensilvaniji. Na njega je pucao Tomas Metju Kruks iz Pensilvanije, koji je nakon toga likvidiran od strane Tajne službe, a koji je njegov tačan motiv, kao i to da li je još neko stajao iza njega, nije još uvek poznato.

Stevica Deđanski, analitičar, smatra da su oči sveta uprte u ove predsedničke i dodaje da mir u svetu koji Tramp propagira, nekima ne odgovara.

Američki izbori su uvek važni i oči celog sveta su uprte u njih. Kao jedna od najmoćnijih sila, uvek mogu da promene točak sudbine. Međutim, ovoga puta su američki izbori zaista najvažniji, jer je trenutno reč o globalnom miru, globalnim sukobima i eventualnom trećem svetskom ratu -rekao je Deđanski i dodao:
U Americi postoje dva sukoba vlasti, Bajdenova administracija, koja zagovara agresivnu politiku, a sa druge strane imamo Trampa koji zagovara mir svuda. Nekima je to je sada u ovoj konstalaciji u svetu nedopustivo -rekao je Deđanski.

Foto: TV Pink Printscreen

Deđanski smatra da neke sile u svetu rade sve kako Tramp ne bi ponovo ušao u belu kuću.

Ja sam pre godinu dana rekao da trampu neće dozvoliti da pobedi. Pretpostavio sam da će ga ili zatvoriti, ili će ga eliminisati iz trke ili će ga na kraju ubiti. Doduše nisam očekivao da će to biti na ovako glup način -rekoa je Deđanski i dodao:
Tajna služba nije primetila napadača koji se namešta preko pola sata da puca, ali su ga ubili nakon samo nekoliko sekundi nakon toga, jer ipak mrtva usta ne govore -rekao je Deđanski.

Autor: Iva Besarabić