AKTUELNO

O aferi 'regler' u kojoj je na videlo isplicala činjenica da su zaposleni na Javnom servisu sabotirali predstavnika SNS-a Gorana Vesića u predizbornom sučeljavanju sa Draganom Đilasom, govorio je za NOVO JUTRO, marketinški stručnjak Nebojša Krstić.

- Ja sam danas pisao jedan tekst o toj zabrani. Mislim da je zabrana rada određenim redakcijama u određenim štabovima skandal prve vrste. To je prvorazredni skandal. I poseban je skandal što na to niko ne reaguje. I što kolege ne pokazuju solidarnost i ako se druge redakcije prave gluve i neme to nije dobro i niko ne sme da dozvoli i novinari bi trebali da pokažu solidarnost – rekao je Krstić.

Kako kaže, svako ima pravo da gleda i sluša šta voli ali da političar pravi listu nepodobnih i zabranjenih medija u Srbiji to je skandal.

- Ja i dalje tvrdim građansko pravo svakog političara je da misli o medijima šta god želi privatno. Da ih sluša ili ne sluša, ali kao političar ne sme da vrši segregaciju i da sprečava novinare da rade svoj posao. Mi živimo u zemlji u kojoj su dve novinarke dobile batine od strane političke i u momentu u kom su bile na radnom zadatku – rekao je Krstić.

Foto: Printscreen

Kako kaže, gospođa Zekić je novinarka pre svega. Pored toga je članica nezavisnog udruženja i njena uloga u društvu je da mimo svih mogućih uticaja radi svoj posao u zakonskim okvirima kako je to propisano.

Na reagovanja REM-a i Olivere Zekić, u aferu se uključio i predstavnik NUNS-a Slaviša Lekić, koji je u jednom novinarskom tekstu izneo niz uvreda na njen račun.

- Pisati tekst o njoj koji je krajnje uvredljiv i gde joj se inputira da ima veze sa ubistvom Ćuruvije i taj diskurs je izuzetno naopak i zao i ispod svakog etičkog nivoa ljudske sposobnosti. I ponovo imamo situaciju gde nikoga nije briga za to - rekao je Krstić.

Kako dodaje skandal je način način na koji je on reagovao.

#Nebojša Krstić

#Novo jutro

'