AKTUELNO

Pobedu na izborima za gradonačelnika Beograda ubedljivo je odnela lista SNS-a 'Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd'.

- Mislim da su izbori pokazali ono što smo znali a to je da su građani najveće poverenje poklonili političkoj opciji na čelu sa Aleksandrom Vučićem koja je u prethodnom periodu napravilea velike rezultate u Beogadu - rekao je Miodrag Linta.

Kako kaže, građani su to videli i dali poverenje sa željom da se ta politika nastavi.

- U Hrvatskoj su bili sigurni da će Vučić da pobedi, on je komotno mogao da raspiše i parlamentarne izbore jer bi i tu odneo pobedu – rekao je Pero Zlatar.

Kako kaže, da je opozicija bila i ujedinjena opet ne bi pobedili na izborima.

- Ponašanje opozicije govori o jednoj neozbiljnosti i neodgovornosti lidera opozicije koji se sada svađaju i optužuju jedni druge, ali mi ne treba da se previše bavimo njima, treba u zakonskom roku formirati gradsku vlast, građanima njihovim problemima i da stvari rešavamo u tom pravcu – rekao je Linta.

Foto: Printscreen

- Evo primer DS-a imate tri lidera koji su izgublili kredibilitet ali i njihova opsednutost ličnošću Aleksandra Vučića, i koncentrisali su se na njega i pričom o nekakvoj diktaturi umesto o tome šta će i kako da grade i sređuju – rekao je Linta.

Kako kaže, iako imamo sukob na međunarodnoj sceni mi prvi put imamo predsednika koji može da ode u sve vodeće svetske centre u svakom trenutku.

- Organi SNS će razmotriti aktuelnu situaciju i doneće najbolju moguću odluku ko bi mogao da obavlja funkciju gradonačelnika Beograda. Svi su dobri kandidati i procena će presuditi ko bi u datom trenutku mogao najbolje da radi taj posao – rekao je Linta.

Foto: Printscreen

- Veliki je problem, što je oko 5000 Srba poreklom iz Hrvatske zbog pogrešno upisanog državljanstva ne mogu da dobiju Hrvatsko državljanstvo. Naš će predlog biti da se jednom amandmanom omogući da ti Srbi mogu da izvrše promenu u matičnim knjigama rođenih kako bi pored srpskog imali i hrvatsko državljanstvo – rekao je Linta.

- Želim da pohvalim odluku Radeta Šerbedžije koji je principijelno odbio da odglumi ulogu jednog od vodećih albanskih terorista – rekao je Linta.

Kako kaže, to je stvar morala svake javne ličnosti.

#Izbori

#Miodrag Linta

#pero zlatar

'