AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlikovao je danas žandarma Miloša Jevremovića, nakon čega se obratio medijima.

Predsednik Vučić izjavio je da će u sredu otputovati u London gde će biti održan sastanak Evropske političke zajednice i dodao da će tamo imati bilateralne razgovore sa predsednicima i premijerima najznačajnijih evropskih zemalja, među kojima sa predsednikom Francuske i holandskim premijerom.

- Po prvi put ću imati bilateralu sa novim holandskim premijerom, sa francuskim predsednikom. Očekujem još vaznih sastanaka ove nedelje, ali još ne mogu sve da vam potvrdim - kazao je Vučić i dodao:

Za najkasnije desetak dana očekujem početak proizvodnje u Kragujevcu, što je velika vest za svakog građanina. Pripremamo se za Evropsku političku zajednicu. Mnogo velikih i važnih vesti.

Foto: TV Pink Printscreen

Pitanja novinara

Napadi na Srbiju

Vučić je odgovarajući na pitanja novinara rekao da je pokazana istinitost svake tvrdnje po završetku njegove konferencije za novinare.

Kako kaže, i u Prištini, Podgorici, Sarajevu su uradili sve kako je rekao.

- Kada ne možete da se pohvalite ekonomijom, onda morate da se bavite takvom kampanjom. Nemam problem sa tim da budem gromobran za sve vrste udara na našu zemlju. Inače, Srbije nema ni u jednoj presudi u genocidu u Srebrenici - naveo je Vučić i dodao:

Vi ste pomenuli izvesnog gospodina Bogdanovića. Trebalo bi da komentarišem jednog notornog narkomana. Sećate se kada sam bio u Londonu, doveli mi Sandulovića u publika, koji kaže kako je progonim najvećeg srpskog opozicionara.

- Tako vam rade strane službe, nađu najgori ološ. Ucenjuju - vi ćete da govorite to i to. Niko u svetu ne zna ko je taj. Važno je samo da izgovoriš nešto protiv Vučića. Ne želimo da ratujemo, za razliku od onih koji pljuju Srbiju i ratuju svakog dana. Neću da se pravdam zbog jedne normalne stvari - istakao je Vučić.

Foto: TV Pink Printscreen

O Đilasovim izjavama o litijumu

Vučić je rekao da je prvi na Đilasovoj listi baš u Loznici prodao zemljište.

- Mislim da je ovo velika prilika za Srbiju. Mi hoćemo da obezbedimo veliki rast za Srbiju, za Loznicu. Kao što su nam i danas ljudi zahvalni za Beograd na vodi i druge projekte. Pokušaćemo da napravimo najbolje moguće stvari, ali što je za mene najvažnije da obezbedimo životnu sredinu. Mi verujemo da rudnik ne bi ugrozio ništa i nikoga, ali hoćemo da daobijemo garantije da životna sredina i ekologija budu sačuvani - naveo je Vučić.

Pitanje o atentatu na Trampa

- Mislim da jasna razlika postoji, a vi ste pravili grešku, nisam vas ni tužio ni progonio, samo ukazivao na to. Kada neko u programu vašem meni opsuje majku, ne možete da kažete da je to sloboda izražavanja. Nije normalno da kada neko kaže da bi mu decu tuširao uranijumom, da kažete da je taj ugrožen, zato što sam rekao da to nije lepo - rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara N1.

Vučić je zamolio novinara da imaju malo uravnoteženiji pristup, koji je siguran da neće uvažiti.

Sukobi unutar SNS-a

Vučić je rekao da to nije pitanje za njega, da on o tome može da govori na stranačkim forumima.

- Nikada nisam bio oduševljen onima koji su toliko važni da moraju sve da iznose u javnost. Za mene je nedopustivo da se javno govori o porodičnim i stranačkim stvarima - naveo je Vučić i dodao da SNS na današnji dan samostalno ima preko 51 odsto, što nikada nije bilo u savremenoj istoriji Srbije.

Autor: Marija Radić