AKTUELNO

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski kaže da je u Donalda Trampa pucao globalizam.

- Svi koji prate američku političku scenu, ali i geopolitičku situaciju u celini nisu iznenađeni atentatom na bivšeg, a po svemu sudeći i budućeg predsednika SAD - navela je Stamenkovski gostujući u Jutru sa dušom i dodala:

Mi ćemo danas i verovatno narednih dana sprekulisati ko stoji iza atentata, da li je to individualna odluka, da li iza toga postoji neka mreža koja je to pripremala. Suština je da je u Donalda Trampa pucao globalizam. Globalisti postaoju apsolutno najveći teroristi

Foto: TV Pink Printscreen

Stamenkovski je napravila analogiju sa onim što se dogodilo u Slovačkoj sa liderom koji se suprotstavio toj gobalističkoj agendi i zbog toga je bio izložen različitim medijskim optužbama koje su stvarale atomosferu u kojoj on postaje legitimna meta.

- Pre ovog hica, imali smo medijsku rafalnu paljbu ka Trampu. To je sistem koji se koristi da bi se meta potpuno dehumanizovala. U tom kontekstu su bile i Bajdenove izjave - rekla je ministarka.

Kako je dodala, brutalnim vređanjem i omalovažavanjem Trampu se crta meta na čelu.

- Tramp nije poveo ni jednu vojnu akciju tokom svog mandata. Ozbiljni analitičari kažu da ne bi bilo sukoba u Gazi i Ukrajini da je on ostao predsednik - ocenila je Stamenkovski i napomenula da je Tramp kao prvi spoljnopolitički cilj označio prekid sukoba u Ukrajini, ali sporazumom.

Autor: Snežana Milovanov