AKTUELNO

Predsedavajući Predsedništva BiH Denis Bećirović oglasio se nakon današnje konferencije za štampu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

- Otvoreno kažem, nećemo da ratujemo protiv vas, možete da provocirate, mi nećemo da ratujemo protiv Bošnjaka, to je moja poruka, nećemo. Sve od sebe ćemo da damo da to izbegnemo, nadam se da im neće pasti na pamet da ukidaju Republiku Srpsku i ubijaju srpski narod - rekao je, između ostalog, predsednik Vučić.

U izjavi za ekstremistički medij "Slobodna Bosna", Bećirović je izjavio sledeće:

- Vučićevi velikodržavni ciljevi su jasni. Nakon što je u Beogradu 8. juna ove godine organizovao velikosrpski sabor i izglasao velikosrpsku deklaraciju, niko više nema dilemu čime se zaista bavi predsednik Srbije. Realizacija Vučićeve deklaracije značila bi nestanak države Bosne i Hercegovine i zato u interesu očuvanja mira mora biti zaustavljena. Deklaracija flagrantno ugrožava međunarodno i nacionalno pravo, kao i suverenitet države Bosne i Hercegovine. Ona predstavlja podrivanje temeljnih načela na kojima počiva Evropska unija i osnovnih međunarodnih principa na kojima se zasnivaju međudržavni odnosi članica UN-a.

Nije Bećirović glup, koliko se pravi da je lud

Zna on dobro da nema nikakvih paralela između Vojvodine i Republike Srpske, jer nije Vojvodina nastala nekim međunarodnim dogovorom i ugovorom, baš kao što Republika Srpska i Bosna i Hercegovina u celini, jesu.

Takođe, zna Bećirović prepošteni da nisu ni Vučić ni Srbija započeli nikakvu hajku niti rušenje Bosne i Hercegovine, već su to upravo uradili Denis Bećirović i njegovi pajtosi, pokrećući hajku protiv srpskog naroda, kao jednog od tri konstitutivna naroda i protiv Republike Srpske, jednog od dva entiteta u BiH.

Nema sumnje da se u srajevskim krugovima Republika Srpska često naziva genocidnom tvorevinom.

I još nešto - za razliku od Vučića, koji se uvek bavi samo i isključivo činjenicama, Bećirović je i dalje u devedesetim godinama, sipa uvrede, ali je malar malo napredovao u poslednjem obraćanju, ovaj put nema priče o lažnom Vučićevom snajperu.

Autor: Dubravka Bošković