AKTUELNO

Na osnovu 99 odsto prebrojanih glasova, lista "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" osvojila je 44,9 odsto glasova

Gostujući u emisiji “Novo jutro” na Televiziji Pink Goran Vesić, gradski menadžer, u ime liste SNS zahvalio se svim Beograđankama i Beograđanima na ukazanom poverenju.

- Oni su glasali za rad, nova radna mesta, promene, nastavak svih projekta koje smo započeli, od metroa, tunela koji povezuje Savsku i Dunavsku padinu, do Topčiderskog tunela, obilaznice oko Beograda, konstrukcije Trga republike, novih fasada, zato su građani glasali, za politiku razvoja, a ne za politiku mržnje - istakao je Vesić.

Kako ocenjuje ova kampanja, kada je u pitanju opozicija, bila je "vrlo histerična" i to je, bila kampanja u kojoj je plasirano mnogo laži, neistina i kako smatra, po tome će ova kampanja biti zapamćena.

Foto: Printscreen

- Naravno, najviše na meti bio je Aleksandar Vučić, kao nosilac naše liste. Moram da kažem, SNS nikada nije imala veću podršku u Beogradu, ovo je najviša podrška koju imamo kao stranka, a obaveza je da radimo još više, da budemo još marljiviji, da sprovodimo naš program za Beograd, sa kojim smo izašli pred građane i da Beograd u naredne četiri godine postane bolje mesto za život, nego što je danas, kao što je danas bolji nego pre četiri godine - naglasio je Vesić.

Po njegovim rečima o gostovanju u emisiji na Javnom servisu nije želeo mnogo da priča jer je bila izborna tišina i nije želeo ni na koji način da je krši.

- U tom gostovanju sam pozvan kao gost, a protiv mene je bilo troje ljudi iz opozicije, što znači da je odnos bio tri prema jedan, što baš i nije bilo fer. Kada ste na vlasti često se dešava da imate takvu situaciju. Na Javnom servisu je to skoro i uobičajeno. U tom gostovanju ja sam došao da kažem jasne dokaze o tome šta je Dragan Đilas radio kada je bio na vlasti u Srbiji i u Beogradu – objašnjava Vesić.

On je podsetio da je Đilas bio Koštuničin ministar, pre toga direktor Tadićeve kancelarije, pa posle gradonačelnik Beograda.

Dejan Vuk Stanković, politički analitičar rekao je da će mnogi na sve načine pokušati da ospore ovu nespornu pobedu Srpske napredne stranke na čelu sa Aleksandrom Vučićem.

Foto: Printscreen

- Jedina lista kojoj je bilo zabranjeno emitovanje spota bila je lista Aleksandra Vučića. Svi drugi spotovi su se neometano objavljivali bez obzira da li su imali pozitivnu ili negativnu poruku. Ovde je uveden sistem da je onaj koji pobeđuje kriv zato što pobeđuje i da onda treba ili da im pobedu osporavamo ili da radimo sve ne bi li smo ga sprečili u tome da tu svoju pobedu pošteno osvoji – kazao je Stanković.

Vesić je podsetio na Đilasove jučerašnje pretnje.

- Čovek je izgubio. Dobio 18 odsto u Beogradu, a naša lista je dobila skoro 46 odsto, razlika je skoro 30 odsto. Na konferenciji za štampu Đilas je rekao da će im trebati manje vremena da smene Vučića, nego za koliko je on smenjen sa mesta gradonačelnika Beograda – rekao je Vesić.

Stanković se nadovezao i rekao da se i sada izbegava fer plej, čestitanje, a pobeda je, kako kaže, čista kao suza.

#Goran Vesić

#SNS

'