AKTUELNO

Premijer Srbije Miloš Vučević oštro je reagovao na nove tvrdnje Aljbina Kurtija.

Vučević je na svom Instagram nalogu naveo:

Opet imamo na delu fantazmagorije Aljbina Kurtija koji ne zna ni šta tačno baza podrazumeva. U pitanju su vojne baze Vojske Srbije koje se tu nalaze godinama, i Srbija time ne krši nijedan međunarodni sporazum i dokument, kao ni Rezoluciju Ujedinjenih nacija 1244. To što Kurti, po ko zna koji put, pokušava da napravi medijsku dramu "kako je tzv. Kosovo navodno ugroženo",nije ništa do još jednog prodavanja magle njegovim zapadnim sponzorima.

Vučević je potom naglasio:

Niti je on žrtva, niti je bilo ko ugrožen osim srpskog naroda na Kosovu i Metohiji kojem isti taj Kurti uskraćuje osnovna ljudska prava. Dakle, jedini koji su ugroženi na Kosovu i Metohiji su Srbi, i to zbog stalnog nasilja, provokacija, pogubnih akcija i medijskih spinova koje sprovodi lično Kurti. Ne treba zaboraviti da je Srbija članica Partnerstva za mir, da sarađuje sa NATO, tako da oni vrlo dobro znaju šta isti taj Kurti uskraćuje. Njegove tvrdnje su izmišljene, i opet Srbiju lažno okrivljuje i nastavlja svoju jeftinu propagandu. Vojska Srbije će, hvala na pitanju, nastaviti da jača i da se modernizuje, jer ona je garant mira i bezbednosti naše Srbije.

Podsetimo, Aljbin Kurti je izjavio juče za Si-En-En da je Srbija "veoma agresivna" i zatražio od zapadnih partnera da izvrše pritisak na Beograd da ukloni vojne baze koje se nalaze u blizini tzv. Kosova.

Autor: Snežana Milovanov